Ioana Stăncel, după ce Șoșoacă l-a jignit pe Val Vâlcu la TV: Atacuri vecine cu nebunia, sub orice limită. Inadmisibil!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ioana Stăncel, după ce Șoșoacă l-a jignit pe Val Vâlcu la TV / Foto: Captură video Realitatea Plus
Ioana Stăncel, după ce Șoșoacă l-a jignit pe Val Vâlcu la TV / Foto: Captură video Realitatea Plus
Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, scandalul lansat aseară de Diana Șoșoacă la un post de televiziune.

Diana Șoșoacă a fost invitată aseară în emisiunea "Controversat" de la Realitatea Plus, o ediție care a avut ca scop o dezbatere pe tema pandemiei COVID și a vaccinării, dar unde Diana Șoșoacă a făcut scandal și a lansat jigniri la adresa celor care încercau să o contrazică prin dovezi științifice atunci când susținea că nu crede în decedații din cauza pandemiei, aruncând vina pe oculta mondială pentru uciderea a milioane de oameni cu serurile anti-COVID.

VEZI ȘI: Diana Șoșoacă, un nou scandal la TV. Val Vâlcu: O minciună în gura dumneavoastră, alături de o carie!

Printre cei atacați de senatoare a fost și jurnalistul Val Vâlcu, invitat și el în emisiune, în dubla calitate avută, de jurnalist și de om cu studii în medicină. Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, atacurile lansate de Diana Șoșoacă la adresa unui om cu studii în medicină, adică la adresa domnului Vâlcu.

"Au fost atacuri nemeritate, nefondate, într-un mod total jignitor la adresa unui medic și a întregii profesii și cred că toți ar trebui să ne solidarizăm ca medici, ca profesie medicală și să punem punct unor astfel de atacuri. Sunt inadmisibile pentru profesia medicală, sunt inadmisibile pentru mediul public, sunt inadmisibile având în vedere rolul social al profesiei medicale și tot ceea ce facem ca să ajungem medici. Devin josnice, nu putem să răspundem în aceeași măsură pentru că ar însemna să ne coborâm la același nivel, dar ar trebui să fie oprite și prin atitudinile reprezentanților mass-media, care să împiedice astfel de invitați să ajungă lideri de opinie sau să fie prezenți în media generalistă și întreaga populație să îi vadă și să creadă că un asemenea comportament este normal. Nu, nu este un comportament normal. Dialogul se poartă cu argumente, cu date științifice. Atacurile la persoană nu sunt justificate în niciun fel, atacurile la o profesie onorabilă și care necesită mulți ani de studiu, la fel, nu sunt justificate și dacă există opinii diferite față de cele ale experților prezenți în emisiuni, pot fi prezentate și este bine să fie prezentate de experți care au pregătire în același domeniu.", a spus Ioana Stăncel.

Ioana Stăncel a precizat despre atitudinea Dianei Șoșoacă: "faptul că s-a ajuns ca o persoană să fie jignită pentru că are o profesie, sau pentru că apără o idee fundamentată științific, mi se pare foarte grav".

"Acum că vorbim de sănătate publică, de medicină, ar fi fost normal să fie combătute ideile cu argumente de sănătate publică, nu cu jigniri. Cel mai grav din ce s-a întâmplat aseară sunt jignirile, atacurile la persoană și atacurile la profesie, au fost sub orice limită. În același timp, îmi exprim compasiunea și față de domnul doctor Vâlcu și față de moderatorul emisiunii, care au încercat să facă față acestor jigniri prin metode civilizate de a explica, dar care nu au putut să facă față pentru că nu au abordat aceleași metode josnice: voce ridicată, jigniri, insulte. Cred că tot ceea ce s-a spus la adresa domnului Vâlcu a fost revoltător. Atitudinea în sine, faptul că s-a ajuns ca o persoană să fie jignită pentru că are o profesie, sau pentru că apără o idee fundamentată științific, mi se pare foarte grav.", a adăugat Ioana Stăncel. 

Stăncel: Sunt încă gâtuită de atacurile vecine cu nebunia din emisia de aseară

Ioana Stăncel spune că resimțit atacul lansat de Diana Șoșoacă la adresa lui Val Vâlcu ca fiind adresat împotriva întregii profesii medicale.

"Sunt încă gâtuită de atacurile vecine cu nebunia din emisia de aseară. Le-am resimțit că fiind adresate împotriva întregii profesii medicale și împotriva tuturor oamenilor normali și decenți. Îmi pare nespus de rău, pare o exacerbare dusă până la delir.

Prezența experților în sănătate în mass media sau a majorității nu are interese materiale sau de a acumula notorietate, așa cum poate fi cazul celor care ne atacă și ne denigrează. Rolul nostru este tocmai de a ajuta publicul să înțeleagă în limbaj comun date și informații științifice sau conduite profesionale, în beneficiul sănătății publicului și comunității.

Și, nu în ultimul rând, să echilibreze și să prevină fake news, informații denaturate, contrafăcute sau intenționat eronate, ce pot servi altor interese decât binele public. Atacurile delirante la adresa unei persoane sau profesii confirmă lipsa de argumente a celor care le utilizează și exacerbarea unor trăsături de caracter sau interese manipulatoare.", a mai spus Ioana Stăncel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel