Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății. Elena Cristian: Nu m-a convins. Să vedem dacă își va scoate colegii din minister
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Ioana Mihăilă
Sursa foto: Facebook Ioana Mihăilă
Elena Cristian a făcut o scurtă analiză privind situația noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.

În 2018, Ioana Mihăilă a vrut să plece din ţară. Trei ani mai târziu, aceasta a ajuns în funcţia de ministru al Sănătăţii. 

"Eu, la început, sunt aşa mai înţelegătoare o perioadă, e ca luna de miere, aştept să văd ce se întâmplă. Vorbeai (n.r către Radu Tudor) de patru miniştri într-un an şi jumătate, 36 de miniştri ai Sănătăţii în 30 de ani.  Asta ar trebui să ne ridice multe semne de întrebare şi să ne dea şi multe explicaţii pentru cum merge acest sistem pentru că nu poţi să construieşti ceva schimbând un ministru la câteva luni. Ştim bine că la noi nu există continuitate, că ministrul care vine nu prea preia din proiectele precedentului sau nu există o strategie pe termen lung. Şi eu cred că şi acesta este unul dintre motivele pentru care sistemul de sănătate este în situaţia în care este acum.

Nu m-a convins cu conferinţa de presă pe care a susţinut-o, acum jumătate de oră. Sper să mă convingă prin ceea ce face. Am văzut că vrea să scoată politica din minister. Va avea ceva de treabă pentru că ministerul s-a populat USR PLUS destul de mult şi îşi va scoate proprii colegi de partid. Sunt mulţi, acolo, așezați în multe funcţii. Va trebui să îi scoată de acolo. Să vedem dacă chiar face asta sau, atunci când spune "politic", se referă doar la PNL, partenerii de guvernare, dar nu şi la propriii colegi de partid. Sper să reuşească măcar să identifice problemele din acest minister, să le ia una câte una şi să vedem că se mişcă ceva", a spus Elena Cristian, în emisiunea Punctul de Întâlnire, prezentată de Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel