Ioana Mihăilă, mesaj de unitate după preluarea mandatului. "Avem o şansă istorică"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, a transmis un mesaj de unitate pe reţelele de socializare după preluarea oficială a mandatului. 

"Am depus, astăzi, jurământul de învestire în funcția de ministru al Sănătății. Este o mare responsabilitate pentru mine să conduc acest minister și să coordonez sistemul de sănătate din România.

Ministerul Sănătății are nevoie de continuitate în acest moment. Mi-aș dori ca această criză majoră de sănătate publică să ne găsească lucrând împreună - medici, politicieni, jurnaliști, asistenți medicali, fiecare om responsabil din țară care își dorește sănătate pentru el și pentru familia sa. Știu că doar în acest fel putem ieși cu bine din această criză. Românii au știut întotdeauna să lucreze împreună la greu. Acum trecem prin greu, haideți să fim împreună!

Am făcut parte din echipa de secretari de stat a lui Vlad Voiculescu și cunosc toate proiectele începute pe care sper să am timpul necesar să le duc până la capăt. Mă vor ajuta în acest proces experiența practică de medic, experiența de manager și aceste luni de serviciu public ca secretar de stat responsabil cu investițiile din fonduri externe și componenta de Sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Problemele sistemului de sănătate, aceleași de 30 de ani, au fost accentuate în contextul presiunii pandemiei. Dar avem o șansă istorică de a remedia măcar o parte din aceste probleme în următoarea perioadă", a scris Ioana Mihăilă pe Facebook.

Priorităţile mandatului, anunţate

"Pentru a profita de această șansă, mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele 3 priorități:

În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență am propus investiții de 2.6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferența între viață și moarte, între a primi un tratament adecvat în țară sau a fi nevoiți să meargă în străinătate, diferența între demnitate și disperare.

În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. În acest scop, am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate și caravane medicale.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor și al serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta, vom continua concursurile la Casele județene de asigurări de sănătate și Adrian Gheorghe, președintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management în sistemul sanitar.

Suntem încă într-o criză sanitară. Dar am convingerea că împreună o putem depăși. Am convingerea că prin eforturi comune, la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic", a mai scris noul ministru al Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel