Urmărește emisiunea live
Ioana Dogioiu, atac la DIICOT: Mi-au zis procurorii! E o făcătură!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Captură video/ Arhivă Foto
Captură video/ Arhivă Foto
Ioana Ene Dogioiu, jurnalist, a făcut recent declarații referitoare la noua reținere a unui bărbat arestat în cazul Caracal.

Ioana Ene Dogioiu a spus că, ultima reținere a bărbatului care a participat la violul Luizei Melencu, Ștefan Risipiceanu, alături de Gheorghe Dincă, este doar o încercare a procurorilor DIICOT ca dosarul ”să nu cadă în cap” când va ajunge în camera preliminară pentru judecare.

Mai mulți procurori, nu o să vă dau nume, care mi-au spus la unison că este o făcătură și că este ridicol. Ca să înțelegeți ce fel de făcătură, trebuie să dau câteva elemente de context. O infracțiune de viol se poate dovedi în două moduri, că pe lângă ce zice unul și altul, trebuie să ai și niște probe. Probele violului poți să le găsești pe victimă. În cazul nostru, din păcate, victima nu există, nici măcar, se pare, nu au mai rămas nici măcar niște bucăți de os, și alea incerte, aflate în expertiză în SUA sau spermă. Astea sunt cele două modalități de a dovedi existența unui viol. Nu există nici una dintre ele.

Faptul că spune Dincă o poveste. Dincă a spus de-a lungul acestei anchete multe povești, le-a retractat, a mai schimbat locul unde a aruncat oasele, că erau în Dunăre, că nu erau în Dunăre, că erau în lizieră, că nu erau în lizieră. Infractorii, mai ales cei cu probleme psihice, că în mod evident Dincă are o problemă psihică, asta nu înseamnă că Dincă este lipsit de discernământ. Ci asta înseamnă că este bolnav psihic, sunt două lucruri complet diferite. Mai inventează, mai fabulează, mai se joacă, mai spun ce vrea anchetatorul să audă.

Care este problema DIICOT-ULUI? De ce a avut nevoie de această poveste? Haideți să vedem ce ne-a spus doamna Giorgiana Hosu. A răpit-o în scopul exploatării sexuale personale, pentru sine. Ce deducem de aici? Că nu este nici o rețea, ceea ce am spus câțiva de la început. Dacă a răpit-o ca să o exploateze el, personal sexual, înseamnă că a răpit-o pentru sine, nu pentru o rețea.

Acum, exploatarea sexuală pentru sine este o foarte mare problemă în practica judiciară pentru că sunt foarte mulți judecători care nu o acceptă ca formă de trafic. Adică, tu ai răpit omul respectiv și devine trafic în momentul în care există exploatarea respectivei persoane care poate să fie, spre exemplu, prin sclavie. Vezi cazul Berevoiești, prin Argeș, când i-au răpit și îi țineau pe acolo. Aia este o formă de trafic, de exploatare. Exploatarea sexuală pentru sine se cam calcă pe viol. Sunt foarte mulți magistrați care nu o acceptă de sine stătător și spun că atunci când este exploatarea sexuală pentru sine este viol, combinată cu privare de libertate, dar nu este trafic. Dar dacă nu e trafic și doamna Hosu ne-a spus foarte clar că nu e rețea și dacă nu poți să probezi nici o exploatare sexuală se duce dracului tot ceea de la început nu a existat”, a transmis Ioana Ene Dogioiu la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel