Ioana Constantin propune un subiect în CSAT: Ar trebui readusă urgent discuţia destructurării reţelelor odioase
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Facebook Ioana Constantin
foto Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin propune discutarea în CSAT a destructurării reţelelor de trafic de carne vie.

"Am avut o discuție foarte bună cu doamna Iana Matei, fondatoarea singurului centru pentru victimele minore ale traficului de persoane din România. Vom avea în perioada următoare acțiuni comune pentru sprijinirea victimelor minore.

70% dintre femeile traficate în Occident provin din România, iar jumătate dintre victime sunt minori. Iana a venit din Australia, iar prin munca ei a ajutat sute de fete traficate. Poveștile sunt cutremurătoare, destine și vise distruse, copilării furate, abuzuri inimaginabile. Copii cu copii, fete de 13, 14, 16 sau chiar 10 ani, cărora nu li se oferă numai un adăpost și protectie, ci șansa de a merge din nou la școală și consiliere. Asemenea traume nu se vindecă niciodată, sunt crime pur și simplu.

Rețelele criminale de trafic de persoane au înflorit în ultimii ani și sunt intr-o deplină complicitate cu instituții, cu oameni din poliție, justiție, dar și politică. Despre traficanții români se spune că sunt, alături de cei din Albania, cei mai periculoși.

Dar nu vorbim despre statistici, ci despre vieți distruse. Ține deja de siguranța națională, iar pe masa CSAT ar trebui readusă urgent tema destructurării acestor rețele odioase.

Combaterea traficului de persoane și sprijinirea victimelor acestor rețele criminale trebuie să ne preocupe ca societate, mai cu seamă că jumătate dintre victimele traficate din România sunt minori. E nevoie de o implicare puternică a noastră a tuturor pentru a reduce acest fenomen criminal care distruge vieți", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Un gălățean își „exporta” iubitele în vestul Europei. Averea strânsă de craiul de la Dunăre

Un bărbat în vârstă de 42 de ani este suspectat că a făcut o adevărată avere din exploatarea sexuală a câtorva tinere, care ar fi putut să îi fie fiice, relatează cotidianul local Viața Liberă. Clasica metodă "Loverboy" i-a adus gălățeanului aproape 400.000 de euro, susțin polițiștii, care au descins la mai multe locații din oraș, unele proprietăți ale individului, de unde nu au plecat cu mâna goală: o mașină de lux, bani și mai multe înscrisuri, precum și principalul suspect au ajuns în custodia anchetatorilor, care cer arestarea proxenetului pentru trafic de carne vie și instigare la spălare de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel