Ioana Constantin: Traian Băsescu este preşedintele care a condamnat comunismul. Acestea sunt fapte
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu
Ioana Constantin îi ia apărarea lui Traian Băsescu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul fostului preşedinte şi a confirmat, astfel, că a fost colaborator al Securităţii. 

"Traian Băsescu este președintele care a condamnat comunismul. Traian Băsescu este președintele sub mandatele căruia chiar CNSAS a ajuns de la 19.000 volume la 1,4 milioane dosare. Traian Băsescu este președintele care a întărit extraordinar relația României cu NATO și SUA. Acestea sunt fapte. Rămâne cel mai bun președinte.

Președintele va face demersurile legale la CEDO", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Băsescu, confirmat colaborator al Securităţii. Mugur Ciuvică, acuzat de calomnie, prima reacţie

"O să văd exact, o să vorbesc cu avocatul care ne-a ajutat în demersurile noastre. Noi, ca GIP, am făcut o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu de la decizia Curţii de Apel pentru fals în declaraţii, dar nu s-a întâmplat nimic, ne-au anunţat doar că e in rem şi atât. Ulterior, o să văd în ce măsură aş putea să fac şi eu în nume personal o plângere penală. 

Apoi, chiar dacă are valoare simbolică, pentru corectitudinea justiţiei, voi face o cerere de revizuire a procesului de calomnie, să cer revizuirea soluţiei şi anularea ei. 

Plângerea penală va fi tot pentru fals în declaraţii. Dumnealui, ca orice politician, candidat, demnitar, a completat declaraţii pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securităţii. În motivarea de la fond, de la Curtea de Apel, se precizează că Traian Băsescu a ştiut tot timpul că este colaborator şi ştia ce urmări are acest lucru asupra vieţii celor pe care i-a turnat. Cred că va fi menţinută. În baza deciziei conform căreia ştia că e colaborator al Securităţii, ştia foarte bine asta şi când completa acele declaraţii. Ultima declaraţie a completat-o când a candidat pentru Parlamentul European, aşa că şi actuala funcţie, după părerea mea, este ocupată abuziv. Pentru că a ajuns europarlamentar în baza unei declaraţii false, în baza unei minciuni. Să vedem ce va spune statul de drept!", a declarat Mugur Ciuvică în exclusivitate pentru DC NEWS. 

CITEŞTE ŞI Rolul lui Ciuvică în procesul lui Băsescu de la ÎCCJ, dezvăluit în direct, la DCNews: Au spus că nu am demonstrat că a distrus vieți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel