Data publicării:

Ioana Constantin (PMP): Epopeea eliminării pensiilor speciale. E atât de multă IPOCRIZIE

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre problema pensiilor speciale.

"Iar începe epopeea eliminării pensiilor speciale. E atât de multă ipocrizie, când vine vorba de acest subiect. Până acum, Parlamentul a făcut numai legi neconstituționale, nici măcar nu putem da vina pe CCR. Dar nu spune niciun parlamentar că eliminarea propriilor pensii speciale stătea în votul Parlamentului și că nu mai ținea de CCR. De ce nu au eliminat în noiembrie - decembrie, în febra demisiilor ipocrite, articolele din statutul deputaților și senatorilor, așa cum cerea PMP, referitoare la pensiile speciale destinate parlamentarilor? Abia acum anunță triumfalist că vor face asta. Veți spune că nu era majoritate. Era!

Din moment ce până și PSD alerga cu demisiile pe scări la întrecere cu USR. Sau era totul un scenariu de campanie electorală? Era. Dacă vor în mod sincer să elimine pensiile speciale, au două variante: să preia legea de acum un deceniu prin care au fost abrogate pensiile speciale, cu excepția celor pentru magistrați (fiindcă așa decisese atunci CCR); să le abroge pe categorii pe cele care urmează să intre în plată, să le impoziteze pe partea necontributivă, pe toate pragurile, pe cele în plată. Ține de voință și de respect pentru toți pensionarii din țara asta care au muncit o viață și care nu au bani suficienți pentru medicamente.", a scris Ioana Constantin pe pagina sa de Facebok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel