Urmărește emisiunea live
Ioana Constantin: Impozitul progresiv, obsesia PSD, nu va ajuta nici românii, nici firmele și nici nu va crește încasările la bugetul de stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin a transmis un mesaj după ce Marcel Ciolacu a pledat recent pentru renunțarea la cota unică de impozitare.

În 2004, ultimul an cu impozitare progresivă, încasările la bugetul de stat erau de cca 7 miliarde lei. Doi ani mai târziu, după ce a fost introdusă cota unică, încasările s-au dublat (13,8 mld. Lei).

E simplu: cu cât ai taxare mai mică, cu atât colectezi mai mult la buget, nu încurajezi evaziunea și munca la negru, crești economia și reduci birocrația. Impozitul progresiv, obsesia PSD, nu va ajuta nici românii, nici firmele și nici nu va crește încasările la bugetul de stat, așa cum ar putea crede unii politicieni de la PSD care nu ar trece nici primul test la economie din clasa a 11-a., a scris Ioana Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la Energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, menţionând că, deocamdată, companiile nu au reuşit să închidă capitolul compensări.

"Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la Energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

Citește și - Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare și nu vom avea taxe noi

„Nu putem discuta azi de taxe care să vină peste noapte. Am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată și dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, ai mediului de afaceri și vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri. Ca atare, odată ce la Ministerul Finanțelor se vor finaliza aceste analize și dezbaterile, vom anunța măsurile”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel