Ioana Constantin: Bucureștiul e confiscat de șmecheri. Pe Nicușor l-a învins propria neputință
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ioana Constantin/ foto Facebook
Ioana Constantin/ foto Facebook
Politiciana Ioana Constantin a reacționat la greva STB și al imposibilitatea primarului general de a veni cu o soluție. 

”Bucureștiul confiscat de șmecheri și managementul inexistent al celui mai slab primar - probabil, Nicușor Dan nu își termină mandatul. Bucureștenii au avut totuși de unde alege în 2020: Traian Băsescu ar fi fost, din nou, un bun primar. Cu viziune, dar mai ales cu autoritate. Tribunalul București a dispus joi încetarea grevei STB ca ilegală și reluarea imediată a activității. Dar greva a continuat, într-un dispreț fără precedent față de bucureșteni și lege. În fața șmecherilor și jocului politic, dar și în fața unora dintre angajații cinstiți ai STB cu revendicări corecte, Nicușor Dan nu are nici autoritate, nici soluții. Pe Nicușor, l-a învins propria neputință. Nu doar acum, ci în fiecare zi de mandat. Închis în biroul său, fără să comunice cu nimeni, Nicușor Dan a închis bulevardul de așteptări și speranțe pe care le-au avut mulți bucureșteni de bună credință. Orașul e la fel de trist, precum îi e primarul. “Noul București” e prăfuit, înghețat, murdar, aglomerat și disprețuit de tot felul de șmecheri.” a scris Ioana Constantin, pe Facebook. 

Bucureștiul e încă paralizat

Nicușor Dan, în calitate de primar general, refuză dialogul cu persoanele care nu-i convin. A refuzat dialogul cu prefectul Capitalei, pe motiv că era târziu când a fost apelat, dar și că are ”atribuții limitate”, motivând că a vorbit cu alții la telefon, precum reprezentanții Poliției. Pe de altă parte, a refuzat dialogul cu liderul principalului sindicat STB, Vasile Petrariu, din start, fără a motiva de ce o face. A spus că va negocia cu o delegație din care acesta să nu facă parte, deși acest lider de sindicat ar fi și lider al greviștilor din STB. Când s-au pus la masa discuțiilor, s-ar fi ridicat după un minut. 

”Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția ca președintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat. Domnul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut, pentru că a considerat că această strategie de a da bine la presă și de a poza în persoana care mediază și vrea să soluționeze un conflict este o demonstrație foarte clară... se vede clar că nu a dorit acest lucru”, a zis liderul de sindicat, vineri seară. 

Citește mai mult aici: Greva STB, a treia zi. Trei tramvaie și 10 autobuze au ieșit pe teren - 22 ianuarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel