Urmărește emisiunea live
Ioana Constantin: Veste bună de peste Prut. Prietenii unioniști au refuzat AUR-ul rusesc
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto Facebook Ioana Constantin
Foto Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin (PMP) transmite un mesaj cu privire la situaţia politică din Republica Moldova, ţară în care se pregăteşte organizarea alegerilor aniticipate.

"Ce veste bună de peste Prut!

Prietenii unioniști din Basarabia au refuzat AUR-ul rusesc. Partidul Unității Naționale (PUN), partid unionist, pro-european, a refuzat ieri oferta AUR-ului proaspăt trecut Prutul și vor candida cu listă națională proprie de candidați la alegerile anticipate din R. Moldova.

Deși PUN a dorit crearea unui bloc unionist, AUR are alte ambiții și interese", transmite Ioana Constantin.

Washingtonul va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Statele Unite ale Americii vor monitoriza cu atenţie alegerile parlamentare anticipate, preconizate să se desfăşoare la 11 iulie în Republica Moldova, a declarat marţi ambasadorul american la Chişinău, Dereck J. Hogan, menţionând că Washingtonul se aşteaptă ca aceste alegeri să se desfăşoare corect şi transparent, astfel încât rezultatul scrutinului să reflecte voinţa reală a cetăţenilor moldoveni, potrivit Radio Chişinău şi Ziarul Naţional.

SUA susţin integrarea europeană şi reformele autentice în Republica Moldova, a subliniat Dereck J. Hogan într-un discurs online rostit în faţa studenţilor de la Facultatea Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM).

El a spus că scrutinul prezidenţial a arătat că cetăţenii Republicii Moldova aşteaptă schimbări în urma alegerilor, dar unii politicieni încearcă să se opună reformelor.

'În noiembrie trecut un număr record de moldoveni au votat pentru alegerea primei femei preşedinte şi au cerut o guvernare mai responsabilă. Dar acele apeluri au fost întâmpinate cu cinism şi dorinţa de a sacrifica totul, de a face parteneriate cu forţe oligarhice, de a se supune influenţei maligne din străinătate şi a face ameninţări la adresa independenţei instituţiilor democratice. Toate acestea pentru a păstra puterea politică cu orice preţ', a declarat ambasadorul SUA, referindu-se aparent la evoluţiile din ultimul timp din parlamentul moldovean.

'Democraţia este fragilă şi necesită o vigilenţă constantă pentru a fi păstrată', a remarcat diplomatul american, îndemnându-i pe cetăţenii moldoveni să-i voteze la 11 iulie pe cei care le vor reprezenta interesele în parlament.

Dereck J. Hogan a precizat că SUA sunt gata să colaboreze cu orice guvern care este dispus să îmbunătăţească nivelul de viaţă al cetăţenilor. În acelaşi timp, diplomatul a remarcat că majoritatea populaţiei are o viziune proeuropeană, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel