Ioan Niculae, de negăsit după ce a fost condamnat. Mandat de urmărire națională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ioan Niculae, de negăsit după ce a fost condamnat. Mandat de urmărire națională
Ioan Niculae, de negăsit după ce a fost condamnat. Mandat de urmărire națională
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit Antena 3, Ioan Niculae este de negăsit. 

„Polițiștii au ajuns în urmă cu doar câteva momente la vila sa din Zimnicea și au constatat faptul că Ioan Niculae nu se află acolo, drept urmare se va emite mai întâi un mandat de urmărire națională, urmând ca probabil, în cazul în care nu va fi găsit pe teritoriul României, să fie emis și un mandat de urmărire internațională. (...) În acest moment, nu se știe unde este Ioan Niculae”, a spus Ana Maria Bujor, joi seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

Amintim că, iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la cinci ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

Judecătorii au mai dispus interzicerea în cazul lui Ioan Niculae, pe o perioadă de 3 ani, a exercitării unor drepturi civile, după ce acesta iese din închisoare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi acţionar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia de achitare dată de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, în cazul acestuia fiind invocată o decizie a Curţii Constituţionale din anul 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel