Ioan Clămparu, cel mai temut interlop, va fi adus în țară
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Unul dintre cei mai de temut proxenet orginar din Botoșani urmează să fie extrădat din Spania.

Ioan Clămparu, zis și "Cap de porc"   a fost condamnat, în 2012, la 30 de ani de închisoare, de o instanță din Madrid. El are de plătit victimelor sale despăgubiri de 40.000 de euro.

Clămparu a fost condamdat după ce sute de tinere au fost terorizate de botoșănean și de locotenenții acestuia. Imagini înfiorătoare au ajuns la presa străină, cu tinere care nu vroiau să i se supună proxenetului și care erau chinuite în cel mai crud mod posibil. Pe lângă cei 30 de ani de închisoare la care a fost condamnat de judecătorii spanioli, Clămparu mai are o condamnare în Romania, pentru fapte similare, de 13 ani. În plus, Clămparu va trebui să platească trei martori cu identitate protejată cu 12.020 de euro, în timp ce un altul, minor, va primi 30.506 euro. Ioan Clamparu, care a fost căutat timp de opt ani de polițiștii români, a fost prins în Spania, în luna septembrie 2011.

Citește și: Vezi cum erau pedepsite prostituatele care nu dădeau ascultare lui Ioan Clămparu

 

Poliţiştii români spun că interlopul nu a opus rezistenţă şi a fost predat autorităţilor spaniole. Căutat încă din 2004, Clămparu a fost reperat, mai întâi, în Franţa. Apoi poliţiştii au aflat că infractorul s-a angajat în Spania cu un nume fictiv. Ion Clămparu a fost considerat multă vreme cel mai puternic lider al lumii interlope din România şi unul dintre cei mai puternici din Europa.

Ioan Clămparu a fost boxer şi a deţinut un club de arte marţiale. El a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru o crimă comisă înainte de '89. După ce a părăsit penitenciarul Aiud, în 1999, acesta a emigrat în Spania, unde – susţin procurorii români - ar fi dezvoltat reţeaua de crimă organizată.

Ioan Clămparu urmează să fie încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel