Ioan Chelaru, în locul lui Crin Antonescu la șefia Comisiei de revizuire a Constituției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a fost ales, luni, în unanimitate, în funcția de președinte al Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției.

"Sper să avem o colaborarea bună. Am început lucrările Comisiei sub un spectru pe care eu aș vrea să-l cred de bun augur, acela al consensului politic. Nu cred că o viitoare revizuire a Constituției, un proiect pe care noi îl propunem, dar care nu întrunește consensul politic, poate fi un proiect extrem de serios și viabil pentru societatea românească. Nu uitați că cele două treimi trebuie obținute și în Senat, și în Camera Deputaților, dar și în referendum, după noua lege a referendumului", a susținut Ioan Chelaru.

De ce a votat PNL în unanimitatea omul propus de PSD

Reprezentanta PNL în Biroul Permanent al Comisiei comune, Valeria Schelean, a ținut să precizeze că parlamentarii liberali din Comisia comună l-au votat pe Ioan Chelaru în funcția de președinte pentru a se respecta principiul simetriei în desemnarea președinților de Comisii comune ale Parlamentului.

"Votul a fost în unanimitate pentru desemnarea domnului Ioan Chelaru în calitatea de președinte al aceste Comisii, dat fiind faptul că domnul Voicu, colegul nostru de la PNL, a preluat președinția Comisiei de Cod electoral. Astfel, toți colegii din PNL, membri ai acestei Comisii, au votat în favoarea domnului Chelaru. În ce privește Biroul Comisiei, componența a fost păstrată", a precizat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel