Ioan Boloș, ministrul Digitalizării. Florin Cîțu spune că nu el a făcut propunerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Florin Cîțu a vorbit despre nominalizarea lui Ioan Marcel Boloș în funcția de ministru al Digitalizării.

Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit despre numirea lui Ioan Marcel Boloș la Ministerul Digitalizării:

„Am văzut câteva comentarii referitoare la faptul că domnul Boloș ar accepta propunerea de a fi ministru al Digitalizării. Eu nu am făcut o propunere domnului Boloș. Eu așteptam o propunere din partea colegilor din Ardeal. Vom avea un BPN mâine, iar în BPN se va lua o decizie dacă și cine va fi propunerea. Aștept propunerea cu susținerea respectivă. Vom vedea mâine după  BPN“, a precizat Florin Cîțu.

Marcel Boloş a acceptat să fie ministru al Digitalizării: Dacă nu am rezultate, mă retrag

Marcel Boloş, ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, a anunţat că a acceptat propunerea PNL de a fi ministru al Digitalizării în cabinetul Ciucă. 

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș pentru actualdecluj.ro.

Va primi ajutor pentru partea tehnică 

 

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Marcel Boloș a adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Inițial, pe lista liberalilor de la centru, pentru această poziție de ministru s-a aflat și deputatul liberal Sabin Sărmaș, fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, dar și Raluca Turcan (fost ministru al Muncii) și Robert Sighiartău (secretarul general al PNL), mai scrie sursa citată.

Portofoliul de la Digitalizare a rămas liber după ce Florin Roman a demisionat, ca urmare a unui scandal legat de o lucrare ştiinţifică ce apărea în CV-ul său, dar care nu a putut fi prezentată. Interimar la Digitalizare a fost numit Virgil Popescu, ministrul Energiei. 

"Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului", a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook, la acel moment (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel