IOACHIM BĂCĂUANUL, huiduit la o înmormântare. Vezi motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
IOACHIM BACĂUANUL, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost huiduit și îmbrâncit într-o localitate unde venise la o înmormântare. A fost nevoie de intervența poliției ca scandalul să se aplaneze, informează rtv.net.

Preasfinţitul IOACHIM BACĂUANUL, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a plecat de la o înmormântare huiduit de sute de oameni. Preasfinţitul IOACHIM BACĂUANUL, pe numele său de mirean Ilie Giosanu, însoţit de alţi trei clerici de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a ajuns joi, cu un Audi A8 în mijlocul sătenilor din Cernu, comuna băcăuană Poduri.

Motivul oficial a fost acela de a sluji la căpătâiul unei femei de 85 de ani, decedată în urmă cu o zi. Oamenii susţin că, de fapt, Presfinţitul ar fi dorit să anunţe întreaga comunitate că Irinel Andronache, preot la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Cernu, de 13 ani, nu mai este duhovnicul localnicilor şi că în lăcaşul religios va urma să slujească un alt preot.

Citește și: Încrederea în Biserică a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani


IOACHIM BACĂUANUL. Potrivit adevarul.ro, sute de săteni, femei şi bărbaţi, s-au adunat în jurul maşinii luxoase cu geamuri fumurii cu care a venit IOACHIM BACĂUANUL şi l-au luat la întrebări în plină stradă. Deranjat de întrebările acuzatoare directe ale sătenilor, referitoare la şpăgile pretinse de la preoţi pentru acordarea de parohii, vicarul arhipiscopiei, Ioachim Băcăuanul, s-a urcat în limuzina de lux şi a plecat în mare grabă, escortat de poliţişti.

În ultima vreme, Biserica a fost zguduită de mai multe scandaluri, fapt ce a dus la cea mai scăzută cotă de încredere a populației în una dintre instituțiile fundamentale ale statului, practic sub 70 la sută.

Citește și: Mădălin Voicu se revoltă: Preoţii sunt nişte derbedei, cu Daniel în frunte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel