Data actualizării:
Data publicării:

Investiții uriașe atrase de podul de la Brăila. Printre ele, Tesla, de aproape 30 de milioane de euro

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Vlad Pufu, senator PNL, a subliniat importanța podului de peste Dunăre de la Brăila și investițiile pe care le atrage.

"Uitați-vă ce mare impact are în zona Galați-Brăila, câţi investitori vin acolo deja! Este vorba de o investiție Tesla, de exemplu, cehească, de aproape 30 şi ceva de milioane de euro. Vor atrage în jurul acestor mari obiective... Vorbim, aici, de exemplu, şi de Autostrada A7, cel mai mare obiectiv inclus în PNRR, obiectiv de mare infrastructură şi care se va termina la termenul stabilit, chiar dacă, probabil, cu mici întârzieri.

În zona acestor mari obiective de infrastructură, sosesc, ulterior, investiţii. Parte din ele sunt relocate dinspre zona rusească - antreprenori care îşi recalibrează obiectivele de investiţii spre Europa, relocându-le. Este un moment oportun, acum, pentru noi, şi aceste două mari obiective au picat atunci când trebuia", a spus Vlad Pufu, în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu, de la DCNews TV, pornind de la podul suspendat lansat astăzi oficial la Brăila. 

Despre podul de la Brăila

Podul de la Brăila este al treilea ca dimensiune din Europa şi cel mai nou construit peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.  Lungimea totală a acestuia este de 1.974,3 metri; înălţimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundaţiei, iar podul are 3 deschideri. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km, şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Potrivit secretarului de stat de la Transporturi, podul suspendat peste Dunăre este proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 ani.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel