Data publicării:

Investiții noi în infrastructura județului Galați

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați
Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați
O nouă investiție pe drumurile județene din județul Galați în valoare de 137 milioane de lei 9circa 28 mlioane de euro) pentru modernizarea  de la zero a circa 50 de kilometri de drumuri județene, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Astăzi am semnat un nou ordin de lucrări pe drumurile județene. Vom investi aproximativ 28 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor drumuri județene:

- DJ 251A, între localitățile Matca și Corod

- DJ 253, pe ruta Umbrărești - Cudalbi – Băleni – Viile- DJ 252G, între localitățile Țepu și Tecucelu Sec (Buciumeni)

- DJ 240A, între localitățile Gârbovăț (Ghidigeni) și Cârlomănești (Cerțești)

- DJ 242H, între localitățile Zărnești (Jorăști) și Rădești

- DJ 255A, între Pădurea Gârboavele și Odaia Manolache (Vânători).

Este un proiect amplu de modernizare de la zero a peste 50 de kilometri de drum, care presupune consolidarea fundației și lărgirea părții carosabile, reabilitarea podețelor și podurilor de pe traseul drumului, precum și amenajarea de șanțuri betonate și trotuare în interiorul localităților.

Primul tronson pe care vom începe lucrările este cel dintre Corod și Matca, unde nu s-a mai intervenit major de foarte mult timp. Este un drum extrem de important, care face legătura între două mari comunități din județ, fiind folosit și de mulți conducători auto care vor să ajungă la Tecuci.

Finanțarea este asigurată din Programul Național “Anghel Saligny” și din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați", precizează președintele Consiliului Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel