INVESTIȚII. Județul Tulcea va avea o Sală Polivalentă la standarde europene
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 05 oct 2021, 10:21
WhatsApp
Pe locul fostei săli de sport, Consiliul Județean Tulcea va construi o Sală Polivalentă modernă, cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Lucrările vor fi finanțate de Compania Națională de Investiții.

Proiectul noii săli prevede creșterea capacității sălii de la 1.200 locuri la 4.438 locuri (4.158 locuri fixe și 230 – tribune extensibile), precum și asigurarea unor dotări corespunzătoare pentru sportivi, spectatori și presă.

Pentru a-și îndeplini obligația ce îi revenea, Consiliul Județean Tulcea a identificat ca sursă de finanțare „Programul național de construcții de interes public sau social”, „Subprogramul Săli de Sport” derulat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.”- S.A.

Noua construcție va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc.

Sala va avea un teren principal de evoluție – în mijlocul clădirii, la cotă O – înconjurat de tribune pentru spectatori – și un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafață de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de 2 metri la terenul de antrenament și de 3 metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară și pentru restul disciplinelor ce au suprafețe de evoluție mai mici.

Această nouă incintă va avea spații pentru antrenament (săli de forță, săli de aruncări), însoțite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferințe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.

Investiția aduce îmbunătățiri majore ce pot da impulsul necesar pentru creșterea numărului de cluburi sportive și de sportivi afiliați acestora. Existența unei a doua săli pentru antrenamente disponibilă în regim neîntrerupt face ca în clădire să se poată desfășura simultan două activități sportive distincte.

De asemenea, activitățile cu public (sportive și non sportive) vor beneficia de toate avantajele noilor facilități: capacitatea semnificativ mai mare, nivelul dotărilor etc. Clădirea nu impune limitări în privința varietății și numărului de activități ce s-ar putea desfășura aici.

Prezența sălii de antrenament permite cluburilor sportive să-și desfășoare programului normal de antrenament, ceea ce ar favoriza desfășurarea simultană și a evenimentelor non - sportive.

„Sala Polivalentă este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna un pas important în dezvoltarea sporturilor de sală, un obiectiv despre a cărui importanță am discutat în repetate rânduri, o investiție a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern. Mă bucur să aduc încă o dată ca argument faptele, pentru că vorbim de un obiectiv asumat în faţa tulcenilor. Avem undă verde pentru o nouă sală, una modernă, care să încurajeze desfăşurarea competiţiilor sportive şi dezvoltarea sportului în judeţul nostru”, a transmis preşedintele Consiliului Județean Tulcea.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 120 de milioane de lei (cu TVA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?