Ministrul Sebastian Burduja anunță investiții fără precedent și zeci de contracte: Depășesc 1 miliard de euro! VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat investiții fără precedent în sectorul energetic.

"Din fonduri nerambursabile, România susţine în următorii ani punerea în funcţiune a foarte multor megawați - 9.000 spre 10.000. Este o ţintă ambiţioasă. Este adevărat, există provocări la nivelul reţelei, pe care le putem aborda în două modalități.

Pe de-o parte, să finanţăm modernizarea reţelei de transport şi distribuţie şi aici avem, ca sprijin, fondul pentru modernizare, unde, la nivelul operatorului de sistem Transelectrica, domnul ministru Popescu a semnat 9 contracte în mandatul dânsului şi a fost o premieră foarte utilă pentru Transelectrica. 

La nivelul operatorilor de distribuţie, am semnat 40 de contracte plus/minus până acum. În total, toate investiţiile depăşesc un miliard de euro. Iarăşi, un nivel de finanţare pe modernizarea sistemului de transport şi distribuţie absolut fără precedent! Şi el se adăugă la investiţiile pe care oricum Transelectrica şi operatorii de distribuţie le fac şi sunt susţinute din tariful de distribuţie", a declarat Sebastian Burduja, în cadrul conferinței Energy Forum: ”Tranziția către o Românie verde, provocările momentului”, organizată de DC Media Group.

Conferința integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel