Guvern Orban. Mircea Diaconu: M-am liniștit. Iohannis are o doctrină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mircea Diaconu / foto AGERPRES
Mircea Diaconu / foto AGERPRES
Klaus Iohannis, președintele României, este pe dinafară și joacă politic, este de părere candidatul la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu. Politicianul mai susține că șeful statului a avut în mandatul său o singură ”doctrină”, aceea de a cădea PSD. 

Mircea Diaconu a vorbit în direct la România TV despre cum i se pare noul Guvern, dar și despre faptul că președintele Klaus Iohannis ar ”juca politic”, aspect ce este ”contra Constituției”. 

”Este un Guvern în deplinele sale puteri. E Guvernul României. Este un fel de amatorism politic. Folosești termeni fără să-i înțelegi. Fără să pricepi mecanismele și procedurile, relațiile, ca să zic așa... E adevărat. Totul începe de la Constituție. Necitită, ignorată de atâta amar de vreme. 

Lili Ruse a intervenit și l-a întrebat pe Mircea Diaconu dacă președintele Klaus Iohannis nu știe Constituția sau joacă politic?

”Președintele joacă politic, ceea ce este contra Constituției. Când președintele joacă politic e în afara Constituției. E pe câmp, unde se poate, nu mai contează. E în afara Constituției. Și din păcate, domnul președinte Klaus Iohannis este absolut pe dinafară”, a mai precizat Diaconu. 

Diaconu: Președintele are o doctrină

În cadrul emisiunii la care a fost invitat, Mircea Diaconu a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis care ar fi avut doar o ”doctrină”, aceea de a cădea PSD. 

”De vreo doi ani atacă. În sfârșit, în clipa asta, m-am liniștit. Are o doctrină. Se numește ”jos PSD”. Adică nu vorbește decât de asta de doi ani de zile. Despre cât de rău e PSD-ul și să cadă PSD-ul. Ori președintele prin definiție, prin Constituție, trebuie să fie neutru, nepolitic, nepartizan. Deci nu are cum să aibă păreri de genul acesta care influențează spațiul politic și concurența politică”, a precizat Mircea Diaconu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel