Data publicării:

Învățătoarea de la Maria Rosetti, disperată din cauza problemelor financiare

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Dana Blându, învățătoarea de la Școala Maria Rosetti din Capitală , care a fost  filmată în timp ce le cerea părinților bani pentru diverse cadouri de Crăciun, se află într-o situație nu tocmai bună din punct de vedere financiar. Potrivit wowbiz.ro, aceasta ar fi intrat în insolvență  în 2010, din cauză că părinții și-au retras copiii de la after-school-ul privat pe care-l conducea.

Dana Blâandu, învățătoarea de la Școala 10 din Capitală, se ocupa și cu un after-school. Potrivit sursei citate, firma prin care derulează aceasta activitate i-a adus o pierdere de aproape 30.000 de euro în 2012, după ce în 2011 profitul fusese nul. În 2010, o altă firmă prin care Blându derula afacerea after-school a intrat in insolvență, cu pierderi de aproape 40.000 de euro în anii 2008 și 2009. În 2010, în Buletinul procedurilor de insolventa, Blându, în calitate de administrator al firmei, a dat o declarație prin care explica intrarea în impas a afacerii: “Activitatea s-a bucurat de aprecierea clienților (părinți şi copii)…

Numărul de copii înscriși a crescut până la 80, în anul 2008. Dar, în anul 2008, an în care debitoarea a funcționat și într-o locație favorabila în Băneasa, au aparut divergențe între coproprietarii imobilului închiriat de debitoare, astfel încat, s-a impus găsirea altei locații. Din acest motiv, la care se adaugă criza financiarâ generală, părinții și-au retras copiii, astfel că debitoarea a înregistrat pierderi din activitatea de baza. Încercările de a redresa situația financiară a debitoarei, prin mutarea în alte locații, s-au soldat cu eșec. Astfel că, la încheierea anului școlar, asociații debitoarei au hotărât deschiderea procedurii insolvenţei impotriva debitoarei. Administratorul statutar, dna Blându Florina-Dana apreciază că nu sunt șanse de reorganizare a activitatii debitoarei”.

Totodată,  firmei administrate de Blandu i-au fost confiscate doua mașini cumpărate în leasing din cauza neplatei ratelor scadente mai mult de trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel