Data publicării:

Învăţătoare cercetată disciplinar, pentru că nu i-a permis unui elev să iasă la baie. Cel mic a fost expus batjocorii colegilor, fiind nevoit să facă pe el

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un incident a zguduit o școală din Drăgășani, unde o învățătoare este cercetată disciplinar după ce se presupune că a refuzat accesul unui copil de 6 ani la toaletă, forțându-l să facă pe el în timpul orelor și expunându-l astfel batjocurii colegilor săi.

Scandalul a fost expus pe o platformă de socializare de către un cetățean indignat de comportamentul învățătoarei, care a fost identificată drept Camelia Nica. În postarea sa, cetățeanul Nicolae Grigorie a criticat aspru această conduită, subliniind că băiețelul a fost tratat cu indiferență și nu i s-a permis să iasă la toaletă, ceea ce l-a adus în situația jenantă de a se face pe el în clasă, devenind subiectul batjocurii colegilor.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 - n.n.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză, Camelia Nica, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simpla! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiilor noştri!”, spune Nicolae Grigorie în postarea sa.

Această situație revoltătoare a atras atenția inspectoratului școlar, care a reacționat imediat. Mihaela Andreianu, inspectorul școlar general din Vâlcea, a afirmat că învățătoarea în cauză a fost suspendată din activitatea de predare pe durata anchetei. De asemenea, cazul a fost transmis și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea pentru investigații suplimentare.

„Suspendarea învățătoarei este temporară pe perioada cercetării. Atât conducerea școlii, cât și autoritățile competente au fost informate imediat după ce s-a aflat de acest incident. Este absolut inacceptabil să nu numai să refuzi accesul unui copil la toaletă, dar și să nu comunici această situație părinților”, a adăugat Mihaela Andreianu.

Acest caz tulburător a stârnit indignarea comunității locale și a ridicat semne de întrebare cu privire la practicile și etica profesionale din mediul educațional. Învățătoarea implicată este responsabilă de o clasă pregătitoare în cadrul sistemului educațional „Step by Step”, ce promovează o abordare alternativă în educație, încurajând elevii să-și dezvolte creativitatea și să își exprime ideile liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel