Învățământ obligatoriu de la 3 ani, din anul școlar 2018-2019, a anunțat ministrul Educației, Remus Pricopie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Educației, Remus Pricopie, a făcut, joi, un anunț extrem de important despre învățământul românesc.

Remus Pricopie a vorbit despre introducerea învățământului obligatoriu de la vârsta de trei ani și a estimat că acest sistem ar putea fi implementat în România din anul şcolar 2018-2019.

"Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo", a transmis ministrul Educației, citat de jurnalul.ro.

Remus Pricopie a prezentat și avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar. 

"Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani", a spus ministrul Educației.

Citește și: Profesorii, veste neașteptată înaintea noului an şcolar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel