Data actualizării:
Data publicării:

Inundațiile au făcut dezastru în Hong Kong, după cea mai abundentă ploaie din ultimii 139 de ani. Precipitațile au inundat străzile şi staţiile de metrou / Video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Twitter/DARTΞR
Sursă foto: Twitter/DARTΞR
Precipitațiile abundente au paralizat vineri o mare parte din Hong Kong. Ploile au inundat stațiile de metrou și au prins șoferii pe drumuri, în timp ce autoritățile au suspendat școlile și au îndemnat oamenii să caute un adăpost sigur.

În unele zone, străzile au fost transformate în torenți, autoritățile fiind nevoite să salveze șoferii blocați în vehiculele lor.

Potopul a început joi seara târziu, Observatorul din Hong Kong înregistrând o cantitate de precipitaţii de peste 158 de milimetri între 23:00 și miezul nopții, fiind cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută într-o oră de când au început înregistrările, în 1884, a declarat guvernul într-un comunicat de presă.

 

 

Unele părți ale orașului dens populat de 7,5 milioane au înregistrat aproape 500 mm de precipitații în 24 de ore, potrivit site-ului de date meteo online OGimet.

Condițiile extreme au venit la doar câteva zile după ce Hong Kong a fost lovit de cel mai puternic taifun al său din ultimii cinci ani.

Taifunul Saola a fost atât de puternic încât a doborât copaci și a provoca sute de anulări de zboruri. 86 de persoane au fost rănite în urma taifunului, a spus Guvernul.

Potopul de vineri a provocat perturbări ale traficului, piața de valori a anulat tranzacțiile de dimineață și toate școlile au fost închise. Vineri, autoritățile au făcut apel la companii să permită angajaților să rămână acasă sau să caute un adăpost sigur, invocând condiții de călătorie nesigure. 

 

 

Stuart Hargreaves, un rezident și profesor din Hong Kong, a fost forțat să petreacă noaptea în mașina sa după ce a rămas blocat în timp ce conducea acasă joi seară. Drumurile inundate au fost „impraticabile”, a spus el, la un moment dat, „apă venea peste capota mașinii și am crezut că va inunda motorul”.

Mai multe mașini au fost inundate și „pluteau” în apropiere, a spus el. A reușit să parcheze într-un loc sigur, dar nu a existat nicio ieșire, lăsându-l blocat până în zorii zilei. Când a reușit să conducă acasă nouă ore mai târziu, drumul era „plin de pietre de la alunecări de teren, resturi de la copaci, mașini abandonate și așa mai departe”, a spus el.

Guvernul a declarat vineri că aceste condiții „extreme”, inclusiv „inundațiile, întreruperea traficului și un risc mare de alunecare de teren”, sunt de așteptat să continue până cel puțin la ora 18:00.

Rețeaua feroviară a orașului a anunțat că va suspenda serviciile pe una dintre liniile sale după ce o stație din districtul Wong Tai Sin a fost inundată. Imaginile distribuite pe rețele sociale arată inundațiile care țâșnesc pe scări.

 

 

În timp ce majoritatea stațiilor de metrou au rămas deschise, toate serviciile majore de autobuz, tramvai și feribot au fost suspendate, potrivit radiodifuzorului public RTHK. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise din cauza pericolului de alunecări de teren.

Orașul rămâne sub cea mai mare avertizare de furtună „neagră”, emisă joi seară, informează CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel