Inundații în Șinca Nouă, Brașov. "A existat o calamitate"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Consiliul Judeţean (CJ) Braşov va solicita Guvernului sprijin financiar pentru comuna Şinca Nouă, în urma inundațiilor.

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov va solicita Guvernului sprijin financiar pentru comuna Şinca Nouă, unde s-au înregistrat pagube de peste cinci milioane de lei în urma inundaţiilor de la începutul săptămânii, urmând, totodată să vină în sprijinul respectivei autorităţi locale cu fonduri proprii, a anunţat, joi, preşedintele instituţiei, Adrian Veştea.

"Să venim în ajutorul dumnealor"

"A existat o calamitate, care a afectat atât drumul de la Strâmba, cât şi utilităţile publice - mă refer la apa potabilă - iar valoarea acestui prejudiciu, în urma evaluării făcute de comisia care s-a deplasat la faţa locului, constituită prin Ordin de prefect - a fost de peste cinci milioane de lei. Vom încerca, la nivelul judeţului Braşov, prin fondul de rezervă, să venim în ajutorul dumnealor şi le recomandăm să înceapă procedura de achiziţie pentru că, în situaţii de urgenţă, se poate face acest lucru şi pot remedia situaţia şi, ulterior, vom găsi şi soluţii pentru finanţarea lucrărilor", a arătat Veştea.

El a precizat că, împreună cu Instituţia Prefectului, va redacta un proiect de Hotărâre de Guvern prin care va fi solicitată suma necesară pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel