Inundații de proporții în mai multe județe. Populația, alertată prin RO-ALERT
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: ISU Bistrița-Năsăud
FOTO: ISU Bistrița-Năsăud
Mai multe județe au fost afectate de precipitațiile din ultimele ore, iar zeci de gospodării au fost inundate. 

”Toată noaptea pompierii militari, alături de serviciile voluntare, au lucrat cu mijloacele din dotare pentru a debloca mai multe căi de acces afectate de inundații. Peste 10 echipaje au acționat pentru ajutarea populației. Mai bine de 50 de locuințe au fost inundate, dar și o școală. De asemenea, peste 30 de persoane au fost evacuate din calea apelor. Majoritatea s-au întors în case după ce pericolul a trecut. Am folosit de cinci ori sistemul RO-Alert și de patru ori în alte situații punctuale pentru a informa populația”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, în direct la România TV. 

Conform sursei citate, au fost trimise avertizări prin RO-ALERT pentru localitățile Domnești și Viile Tecii. Hidrologii au emis o avertizare de Cod Roșu pe cursurile râurilor Șieu și Dipsa și există pericol de inundații, fiind depășită cota de pericol.

Inundații și în județele Mureș și Maramureș

”La nivelul județului Mureș, s-a intervenit în urma inundațiilor. O școală, 15 beciuri și 60 de curți au fost inundate în mai multe localități. De altfel, în municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeț, iar în localitatea Brâncovenești au fostafectate 80 de curți”, Cristian Virag, purtător de cuvânt ISU Mureș, la România TV. 

”În județul Maramureș au fost inundate 70 de gospodării. Nu s-a impus evacuarea locuitorilor. Până la ora 10:00 ne aflăm sub incidența Codului Roșu”, a precizat Oana Gomzi, purtător de cuvânt ISU Maramureș, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel