Inundaţii. Bilanţul dezastrului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ploile torenţiale au provocat pagube în 28 de localităţi din 15 judeţe ale ţării. 

În 28 de localităţi din 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti s-au semnalat efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în ultimele 12 ore, iar circulaţia a fost întreruptă pe trei tronsoane de drum naţional, în judeţele Covasna, Suceava şi Vrancea, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică seara de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

În urma centralizării realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice, s-au semnalat efecte negative în judeţele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea precum şi în Bucureşti. 

În cursul serii de duminică, 8 iulie, au fost evacuate preventiv 14 persoane din comuna Şona judeţul Alba. 

În urma precipitaţiilor abundente, circulaţia rutieră a fost întreruptă pe trei tronsoane de drum naţional: DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa (judeţul Covasna), DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava (judeţul Suceava) şi DN 2L, în localitatea Soveja (judeţul Vrancea). Totodată, pe tronsonul DN24 Crasna - Bârlad, la ieşirea din localitatea Banca spre Bârlad, judeţul Vaslui, se circula, duminică seara, îngreunat. 

Pe un drum judeţean - DJ 245C, între localităţile Băltăţeni şi Cepeşti (comuna Băcani), judeţul Vaslui, circulaţia a fost întreruptă, iar pe alte patru drumuri judeţene din judeţele Prahova, Suceava şi Bacău circulaţia se desfăşoară cu dificultate. 

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 18.00, potrivit raportării distribuitorilor, s-au înregistrat întreruperi în alimentarea cu energie electrică în trei localităţi din judeţele Argeş şi Teleorman, însumând un număr de 500 consumatori, unde se acţionează cu 2 echipe pentru remedierea defecţiunilor, a precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel