Inundaţie la staţia de metrou Gorjului
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 04 feb 2022, 18:07
WhatsApp
Incident la metroul bucureştean. 

O conductă cu apă caldă s-a spart în stația de metrou Gorjului și a inundat parțial zona. Totuși, circulația trenurilor nu este afectată, anunță reprezentanții Metrorex.

Apa a apărut vineri la baza scărilor de acces în stația de metrou. În urma verificărilor făcute la fața locului s-a constatat că avaria s-a produs la o conductă a furnizorului de apă caldă din București. Apa este captată de rigolele din stație, precizează reprezentanții Metrorex.

Mai multe echipe specializate Metrorex și ale furnizorului de apă caldă se află în stație și iau toate măsurile necesare pentru a remedia situația. În urma avariei, nu au fost afectate circulația trenurilor și siguranța călătorilor, accesul în stație desfășurându-se în condiții normale.

Ulterior, echipele de intervenție au decis să închidă temporar intrarea dinspre Piața Gorjului a stației de metrou. Călătorii sunt rugați să utilizeze cealaltă cale de acces.

Citeşte şi: Bilet unic de călătorie cu trenul și metroul, în București și Ilfov

Locuitorii din București și Ilfov vor putea călători cu un singur bilet sau abonament cu trenul și metroul, de luna aceasta, potrivit unei propuneri de ordin de ministru publicată în transparență decizională. 

"Bucureștiul și Ilfovul se pregătesc pentru primul bilet integrat urban - feroviar.", a anunțat secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook. Scrioșteanu face referire la propunerea de ordin de ministru publicată în transparență decizională. 

"Așa cum am declarat mereu, cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București – Ilfov și reducerea numărului de autoturisme o reprezintă transportul în comun, mai ales cu trenul și metroul. De asemenea, este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troilebuz. A fost publicată, în transparență decizională, propunerea de ordin de ministru care stă la baza funcționării primelor bilete și abonamente integrate metropolitan din România.", a scris Irinel Ionel Scrioșteanu. 

Practic, începând cu data de 15 februarie, "cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov". 

Noi bilete vor putea fi cumpărate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?