Întrevedere între Ciucă și premierul bulgar. Aderarea la spațiul Schengen, printre subiectele dezbătute
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Întrevedere între Ciucă și premierul bulgar. Aderarea la spațiul Schengen, printre subiectele dezbătute/ Foto: Agerpres
Întrevedere între Ciucă și premierul bulgar. Aderarea la spațiul Schengen, printre subiectele dezbătute/ Foto: Agerpres
Nicolae Ciucă a avut o întrevedere prin videoconferință cu omologul bulgar, în cadrul căreia au discutat, printre altele, și despre perspectivele aderării la spațiul Schengen.  

Comunicatul Guvernului României:

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Galab Donev.

Discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri  precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia.

Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu.

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare  aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

Cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile.

Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european.

În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel