Întreruperi de curent electric în toate regiunile din Ucraina după noile bombardamente ruseşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Întreruperi de curent electric în toate regiunile din Ucraina după noile bombardamente ruseşti  / Foto: Pixabay, de Geralt
Întreruperi de curent electric în toate regiunile din Ucraina după noile bombardamente ruseşti / Foto: Pixabay, de Geralt
Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat luni că întreruperi de electricitate în regim de urgenţă vor trebui aplicate în toată Ucraina, în timp ce ţara încearcă să facă faţă consecinţelor noilor bombardamente ruseşti, relatează AFP. 

'Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale', a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

'Situaţia este dificilă, dar sub control', a adăugat compania, în timp ce forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

Totuşi, 'unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp', potrivit operatorului. 'Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem'. Reparaţii de urgenţă sunt în curs, potrivit Ukrenergo.

Armata rusă a recunoscut 'o lovitură masivă efectuată cu arme înaltă precizie' luni în jurul orei 12:00 GMT, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene, potrivit AFP.

După ce a suferit umilitoare înfrângeri în conflictul care a devenit cel mai grav în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent. Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt 'inevitabile'.

Vezi și - O rachetă a căzut în Republica Moldova. Alertă la Chișinău - Foto

O rachetă a fost găsită luni, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova.

În apropierea oraşului Briceni din Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, citat de Ziarul de Gardă.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba, dar media moldovene lasă să se înţeleagă că ar fi una rusească.

'În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU', a anunţat MAI într-un comunicat. Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md. Vezi foto aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel