Data publicării:

Întrerupere totală de internet și curent în Fâșia Gaza

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Liniile telefonice și de internet din Fâșia Gaza au fost întrerupte total.

Operatorul palestinian de telecomunicaţii Paltel a anunţat miercuri o întrerupere "totală" a liniilor telefonice şi de internet în Fâşia Gaza, asediată de armata israeliană, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Cu regret îi anunţăm pe compatrioţii ţării noastre iubite o întrerupere totală a comunicaţiilor şi a serviciilor de internet în Gaza", a indicat Paltel pe reţeaua de socializare X (fosta Twitter).

Un jurnalist AFP în Gaza a confirmat această situaţie, precizând că are acces la o reţea de telecomunicaţii datorită unei cartele SIM internaţionale.

Comunicaţiile şi internetul au fost întrerupte în Fâşia Gaza şi vineri, când Israelul a lansat lovituri intense asupra teritoriului palestinian, comunicaţiile fiind restabilite începând de duminică.

În timpul acestei prime întreruperi, Semiluna Roşie Palestiniană a declarat că a "pierdut contactul cu centrul său operaţional şi cu toate echipele (sale) din Fâşia Gaza".

La rândul său, organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch şi-a exprimat îngrijorarea că o astfel de întrerupere a comunicaţiilor ar servi la "acoperirea atrocităţilor în masă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel