Întrerupere a GOOGLE. Snapchat, Spotify, Discord și alte site-uri populare, BLOCATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Întrerupere a GOOGLE. Snapchat, Spotify, Discord și alte site-uri populare, BLOCATE / Foto: Pixabay
Întrerupere a GOOGLE. Snapchat, Spotify, Discord și alte site-uri populare, BLOCATE / Foto: Pixabay
O întreupere masivă a Google Cloud a afectat funcționarea mai multor site-uri populare.

O întrerupere masivă a GOOGLE Cloud a făcut ca Spotify, Snapchat, Discord și alte site-uri online populare să se prăbușească marți după-amiază, scrie Realitatea.net

Pagina de servicii Google Cloud arată că este o problemă de rețea, care afectează aproape o duzină de site-uri și milioane de utilizatori din întreaga lume.

Problema pare să fi început după ora 12:00 ET și a provocat erori de genul ‘’eroare 404‘’ pe paginile web pe care utilizatorii încercau să le acceseze. Pe Twitter, mai multe companii și rețele sociale afectate, au spus că sunt conștiente de problemă, dar că momentan nu se știe când serviciile vor reveni online. Trackerul Down Detector a arătat că multe dintre serviciile online au început să se confrunte cu probleme în același timp, ceea ce indică faptul că un furnizor comun se confruntă cu probleme. Furnizorul acestor servicii pare să fie Google Cloud.  Ar fi fost afectați milioane de utilizatori.

Facebook și Instagram, pană raportată la nivel global

Facebook, Instagram și  Messenger au picat în 3 noiembrie. Conform informațiilor apărute pe internet, milioane de utilizatori din întreagă lume au fost afectați de ceea ce se presupune că ar fi fost o avarie la serverele rețelei sociale.

Întreruperea a început în jurul orei 17:30, deși pare să afecteze doar anumite caracteristici ale aplicațiilor. Problemele au venit la doar câteva săptămâni după o întrerupere majoră a companiei, care și-a schimbat recent numele în Meta. Mii de rapoarte de întrerupere au fost înregistrate de către verificatorul de funcționare al site-ului, DownDetector, utilizatorii plângându-se că nu pot vedea, trimite sau primi mesaje directe pe Instagram.

„Totul funcționează bine pe Instagram și Facebook, cu excepția serviciilor lor de mesagerie.”, a scris un utilizator, deși alți utilizatori au spus că nu au putut posta pe nicio aplicație.

Peste 100 de miliarde de mesaje sunt trimise aplicațiile deținute de Facebook în fiecare zi, astfel încât orice întrerupere poate avea un impact major asupra capacității oamenilor de a comunica cu prietenii și familia.

Anul trecut, Facebook a introdus o actualizare care le-a permis utilizatorilor Messenger să trimită mesaje utilizatorilor Instagram fără a fi nevoie să descarce cealaltă aplicație și invers. Deși este mai convenabil pentru unii oameni, înseamnă, de asemenea, că orice întrerupere care afectează un serviciu de mesagerie îl va afecta probabil pe celălalt. vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel