Întrebările de la referendumul pentru Capitală ar putea fi modificate, susține un consilier PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vot
vot

Consilierul PDL în CGMB, Cătălin Murg, a declarat că  unele întrebări de la referendumul la care sunt aşteptaţi bucureştenii în iunie ar putea fi schimbate, deoarece o parte din cele stabilite deja sunt "evazive".

În acest sens, el a declarat pentru newsIn că prin întrebările PDL din campania out-door în legătură cu referendumul ce va fi organizat în Bucureşti “s-a vrut deschiderea unei dezbateri pe anumite teme” şi că „nu s-a dorit să se creeze confuzii printre bucureşteni”. Consilierul a recunoscut că întrebarea privitoare la eutanasierea câinilor "nu are de-a face cu referendumul pentru Legea Capitalei şi că aceasă problemă trebuie reglementată de o lege care se află acum în dezbatere la Parlament”. “Repet am pus această întrebare pentru a lansa în dezbatere o temă...”, a răspuns Murg întrebat, în repetate rânduri, de ce există o discrepanţe între întrebările campaniei PDL şi cele stabilite de CGMB.

Legat de celelalte întrebări ale campaniei PDL (inclusiv cea despre posibilitatea alegerii consilierilor în mod uninominal), el a spus că acestea ar putea fi introduse printre întrebările referendumului pentru că CGMB ar putea să le modifice pe cele care au fost deja stabilite “pentru că sunt evazive”. În acest sens, Călin Murg a declarat că va propune ca “numărul de consilieri generali să fie redus la 80, iar aceştia să fie aleşi uninominal” (legea promovată de PDL promova desfiinţarea consiliilor de sectoare, lucru care ar fi antrenat majorarea numărului de consilieri generali faţă de numărul din acest moment, n.r.).

Campania outdoor a PDL, dar şi de pe internet, pentru referedumul din Bucureşti promovează alte întrebări decât cele oficiale, care se vor regăsi pe buletinele de vot, un exemplu fiind întrebarea despre eutanasierea câinilor fără stăpân.

Una din întrebările care sunt conţinute de bannere afişate în tot oraşul, dar care nu se numără printre cele stabilite de CGMB este: "Vrei să îţi alegi consilierul general uninominal, şi nu pe o listă de partid?", cu variantele de răspuns: "da" şi "nu". O altă întrebare promovată de PDL, dar care nu va fi pusă şi în cadrul consultării cetăţeneşti, este: "Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?", cu variantele de răspuns: "da" şi "nu".

O a treia întrebare din cadrul campaniei de comunicare a democrat-liberalilor seamănă cu una din întrebările oficiale de la referendum, dar nu o şi reproduce. Este vorba de: "Numărul de funcţionari publici din Primării trebuie:", cu variantele de răspuns: "mărit", "redus", "menţinut". Întrebarea de la referendum este: "Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia Bucureştiului?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel