Întrebare pentru 10 milioane de români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Cristian Dide, Facebook
Foto: Cristian Dide, Facebook
Milioane de români au părăsit România în ultimii 10 ani cu speranța unei vieți mai bune. Ne-au plecat specialiști în domenii puternice, oameni cărora România nu le-a oferit nimic, în ciuda muncii depuse, părinți în lupta pentru viitorul copiilor lor, ratându-le prezentul. Sunt oameni care au sacrificat tot ce aveau și au plecat la ei doar cu speranță. 

Se spune că 1 milion de români vor protesta în 10 august în Piața Victoriei, că vor reveni în țară nemulțumiți de actuala guvernare și de măsurile pe care le ia PSD-ul lui Dragnea. Ministrul de Finanțe spunea la DCNews că sunt în afara țării 10 milioane de români. 

Cu toate că vorbim despre protestul diasporei, partidele de dreapta, dar și protestatarii clasici, acei protestatari care de obicei sunt luați de jandarmi și agită manifestațiile pașnice din Piața Victoriei, bagă bățul prin gard. În continuare, este promovată o imagine cu o înjurătură la adresa PSD și, mai nou, ALDE. 

Oricât de nemulțumiți ar fi românii de măsurile politice din țara lor, este greu de crezut că ei se întorc în țară mânați de ură. Pot fi revoltați că țara lor nu le oferă aceleași condiții de muncă, dar mulți dintre ei acceptă că-n străinătate muncesc mult mai mult, iar regulile sunt foarte stricte.

Românii nu se pot întoarce în țară mânați de ură. Se întorc la familiile lor, la copiii lor, la locurile unde au crescut. 

Când se întorc la copii, românii spun ”m**ePSD”? Când își văd părinții, spun ”m**e PSD”? Când merg în vacanță în România, spun ”m**ePSD”? 

Întrebarea pentru cei 10.000.000 de români din diaspora este dacă se întorc cu mândrie în țara lor când întoarcerea lor a fost acaparată de așa-zisul slogan ”m**ePSD”. Acesta este exemplul dat României de către românii din diaspora? Așa vrem să schimbăm în bine România? Sau vrem doar să distrugem actuala conducere? 

Dacă așa se întoarce România acasă poate ar fi mai bine să nu mai plecăm. Străinătatea ne poate oferi un plus de confort în viitor, dar nu ne poate fura originile și nici nu ne poate trimite înapoi urându-ne țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel