Întrebare CHEIE despre români fugiţi din ţară. Generalul Predoiu: Aşa făcea fosta Securitate. Condamnaţi recuperaţi în portbagaje
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Incatusat
Incatusat
Silviu Predoiu, cel mai longeviv director operativ al SIE, candidat pentru Parlamentul României din partea PRO ROMÂNIA, a răspuns unei întrebări controversate legate de activitatea structurii. 

Silviu Predoiu a subliniat, la DC News, că SIE nu are în atribuţii căutarea în străinătate a persoanelor condamnate care au fugit din ţară. 

"Am fost interpelaţi de ce nu facem nimic ca să găsim un anumit urmărit general. Pentru că sigur e în străinătate, deci SIE se ocupă. Ar trebui se ne hotărâm dacă vrem ca spionajul românesc să recupereze românii fugiţi din ţară, condamnaţi sau nu, pentru că asta e o altă chestie pe care o făcea fosta Securitate. Recupera pe cei condamnaţi în contumaţie, în portbagaje, în containere de avion şi aşa mai departe.

Ar trebui să ne hotărâm ce aşteptăm de la structuri, pentru că structurile de securitate şi informaţii cumva sunt ca noi. Nu este foarte uşor să menţii un anumit profil în acest joc. Poliţia trebuie să facă asta, există structură Interpol de colaborare, Ministerul Justiţiei şi colaborarea poliţienească. Nu poţi să generezi decât confuzie pe teritoriul unui stat atunci când tu ceri, ca serviciu de spionaj, dacă nu cumva se află acolo un urmărit", a explicat Silviu Predoiu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel