”Întreaga națiune este în doliu”. 10 persoane au murit în explozia unei benzinării (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter
Sursa foto Twitter
Explozia de la benzinăria din Co Donegal, Irlanda, a luat viețile a patru bărbați, trei femei și trei copii. 

Premierul irlandez Michael Martin a declarat că întreaga națiune deplânge 10 persoane ucise într-o explozie devastatoare la o benzinărie, pe măsură ce au apărut mai multe detalii despre victime.

Explozia  petrecută vineri la benzinăria din Creeslough, Co Donegal, a luat viețile a patru bărbați, trei femei și a trei copii. Opt persoane rănite în explozie au rămas sâmbătă la spital.

Explozia este tratată ca un ”accident tragic” de către poliția irlandeză, scrie Sky News.

Preierul irlandez, Michael Martin a vizitat locul și a vorbit cu membrii serviciilor de urgență care au lucrat timp de 24 de ore pentru a localiza victimele în urma exploziei. Îndelungata operațiune de căutare și recuperare s-a încheiat sâmbătă după-amiază.

”Mulți voluntari s-au grăbit la fața locului pentru a încerca să facă tot ce le-a stat în putință pentru a ajuta, deoarece a fost o scenă îngrozitoare. Vreau să le mulțumesc pentru că i-au ajutat pe cei care au fost prinși și răniți. Trebuie să facem tot ce putem pentru a sprijini comunitatea. Cuvintele singure nu vor consola pe cineva care a pierdut o persoană dragă și trebuie să fim alături de ei. Vom fi alături de ei o perioadă de timp”, a adăugat acesta.

Președintele Sinn Fein, Mary Lou McDonald, liderul principalului partid de opoziție din Irlanda, a vizitat, de asemenea, Creeslough sâmbătă seara, la fel ca vicepremierul țării, Tanaiste Leo Varadkar.

Liderii politici s-au alăturat ulterior membrilor serviciilor de urgență și locuitorilor locali pentru un serviciu pentru victime la o biserică din apropiere.

Președintele Sinn Fein, Mary Lou McDonald, liderul principalului partid de opoziție din Irlanda, a vizitat, de asemenea, Creeslough sâmbătă seara, la fel ca vicepremierul țării, Tanaiste Leo Varadkar. Liderii politici s-au alăturat ulterior membrilor serviciilor de urgență și locuitorilor locali pentru un serviciu pentru victime la o biserică din apropiere.

Un pod important, rutier şi feroviar, care face legătura dintre Rusia şi Crimeea ocupată, a fost grav avariat de o explozie de mari proporţii. Imaginile video arată porţiuni din pod prăbuşite şi vagoane, aflate pe secţiunea paralelă, în flăcări. Investigatorii ruşi au afirmat că cel puţin trei persoane au fost ucise. Imaginile sunt dramatice şi sunt îngrijorătoare pentru Moscova. Acesta este podul construit de Kremlin, pentru a conecta Rusia de Crimeea anexată, şi se presupunea că este foarte bine păzit. O explozie care a avut loc la răsărit a generat un incendiu uriaş şi pagube grave. Oficialii ruşi susţin că un camion a fost aruncat în aer şi că flăcările s-au extins către vagoanele de combustibil dintr-un tren de marfă, transmite Rador.

Atât traficul rutier cât şi cel feroviar au fost suspendate pe pod. În Crimeea, oficialii pro-Kremlin au învinuit "vandalii ucraineni" pentru explozie. Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie. Podul a fost dat în folosinţă în 2018, la patru ani după ce Rusia a anexat Crimeea. Moscova aconstruit podul peste Strâmtoarea Kerci atunci când nu controla drumurile pe uscat către Crimeea. El traversează strâmtoarea dintre Marea Azov şi Marea Neagră. Podul a fost foarte scump, unele estimări ridicându-se la aproximativ cinci miliarde de dolari.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel