Data actualizării:
Data publicării:

Între comedii spumoase şi spectacole de patrimoniu la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu

Autor: Magdalena Popa Buluc | Categorie: Cultura
WhatsApp
Balul Foto: C. Rusu
Balul Foto: C. Rusu

Începutul de an oferă diversitate, așadar spectatorii se pot bucura de spectacolele pe care le oferă teatrul sibian - de la cele mai spumoase comedii până la spectacole de patrimoniu, dar și one-man- show-uri. Cei cu spiritul tânăr, dar nu numai, sunt așteptați și la spectacolele studențești, la  Studio CAVAS , în cadrul Facultății de Litere și Arte.

Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale repertoriului TNRS împlinește 10 ani de la premieră, iar luna ianuarie debutează cu acesta. Este vorba de Balul, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Pentru cei cărora le e dor de un spectacol coregrafic și colorat, prezentăm Mozart steps - un spectacol de Gigi Căciuleanu, iar sâmbătă, 14 ianuarie, un spectacol de actualitate, cu un aer comic - Fantoma e aici, în regia lui Kushida Kazuyoshi. 


Fantoma e aici Foto: Sebastian Marcovici

 

Secția germană a TNRS prezintă la început de an următoarele spectacole: Am angajat un ucigaș profesionist / Wie Feuere Ich Meinen Morder, în regia lui Radu-Alexandru Nica - un spectacol ce pune accent pe micile bucurii ale vieții care ne fac traiul mai bun; Contra progresului / Gegen Den Firtschritt; Tattoo

Luna se va încheia cu una dintre cele mai recente premiere ale TNRS, Martiri / Märtyrer.

 

Ofelia Popii în creația de neuitat din Viața lui Bess

 

La sala Teatrului Naţional Radu Stanca veţi putea viziona, deci, Balul, după o idee a Théâtre de Campagnol, în regia lui Radu Alexandru Nica, în scenografia lui Helmut Stürmer, pe muzică de Vasile Şirli; Solidaritate şi Oameni obişnuiţi de Gianina Cărbunariu: Doamna de turtă dulce, după Neil Simon, pus în scenă de Şerban Puiu, Orb de mină de Székely Csaba, semnat de Bogdan Sărătean; Mozart Steps, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu; Sărbători fericite, după textele lui Neil LaBute (Furiile, Helter Skelter, Happy Hour), montat de Cristian Juncu; Fantoma e aici de Kobo Abe, regizat de japonezul Kushida Kazuyoshi, în scenografia lui Dragoş Buhagiar; Opinia publică, de Aurel Baranga, regia Theodor Cristian Popescu; Platonov de A.P. Cehov, pus în scenă de Alexandru Dabija, scenografia: Dragoș Buhagiar; muzica originală: Vasile Șirli; Viaţa lui Bess (Breaking the Waves), după un scenariu de Lars von Trier, regizat de Radu Alexandru Nica, în rolul titular, Ofelia Popii care realizează o creaţie de neuitat; Iubire cu năbădăi de Marc Camoletti, şi Bărbate, treci la fapte!, de Ray Cooney și John Chapman, în regia lui Șerban Puiu; Sunt o babă comunistă, după Dan Lungu, scenariul şi regia Mariana Mihu-Plier; Marat/ Sade, după piesa Persecutarea și asasinarea lui Jean-Paul Marat, reprezentată de grupul de teatru al ospiciului din Charenton sub conducerea domnului de Sade, de Peter Weiss, regia Charles Muller, scenografia, Dragoş Buhagiar; muzica: Vasile Şirli; Încurcă-i, drace! după Ray Cooney, regia: Șerban Puiu; Lecţia de Eugène Ionesco, în regia lui Mihai Măniuţiu; De ce Hecuba?! de Matei Vişniec, spectacol semnat de Anca Bradu; 20 Noiembrie, după Lars Noren, un spectacol de Eugen Jebeleanu.

Dintre spectacolele Secţiei Germane amintim: Am angajat un ucigaş profesionist/ Wie Feuere Ich Meinen Morder de Aki Kaurismäki, în regia lui Radu-Alexandru Nica, cu scenografia Carmencitei Brojboiu; Contra Progresului/ Gegen den Fortschritt, pus în scenă de Reinhold Tritscher; Tattoo de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes, în regia lui Radu Afrim; Martiri/ Märtyrer de Marius von Mayenburg, în regia lui Radu-Alexandru Nica. 


Tattoo Foto: Dragoș Dumitru

 

Iar la Studioul CAVAS, vă aşteaptă Viaductul după: Háy János, regizat de Anca Bradu; Cutia de carton de Clément Michel, profesori coordonatori Șerban Puiu, Ana Mujat și Codruța Vasiu; Parfum de viaţă pe un tractor de Cristiana Keresztes, regia Florin Coșuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel