Data actualizării:
Data publicării:

"Intraţi într-o zonă verde. Pregătiţi permisul de acces!". Nicușor Dan vine cu explicații după ce Răzvan Dumitrescu a primit această indicație în centrul Bucureștiului

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a explicat ce este cu mesajul pe care unele persoane îl primesc atunci când trec pe lângă anumite zone verzi, în București.

Discuția a avut loc în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu, la DCNews TV.

Răzvan Dumitrescu: Este o nedumerire pe care o am şi pe care o trăiesc ori de câte ori folosesc niște hărţi - nu Google, ci Apple. La un moment dat - acum şi pe strada pe care locuiesc, în Sectorul 2 - îmi apare: "Intraţi într-o zonă verde. Pregătiţi permisul de acces!". Vorbesc foarte serios! Ori, eu cred, nefiind nimic în vigoare, că ăştia nu sunt de capul lor. De undeva şi-au luat această informație, din moment ce apar aceste lucruri, şi caut să descopăr de unde au ei această informație.

Mi se întâmplă des când merg pe Kiseleff şi trec prin zona Parcului Herăstrău - acelaşi mesaj. La fel, când ajung în zona Ambasadei Chinei - acelaşi mesaj: "Zonă verde. Pregătiţi permisul de acces!". Ori ei, companie serioasă, nu puteau decât pe baza unor informaţii care vin de la noi să facă această chestiune. Încerc să descopăr de unde vine treaba asta - dacă este un proiect despre care nu am fost noi, cetăţenii, informaţi şi aşa va fi la un moment dat şi, între timp, au primit ei datele să facă asta pe hărţi. Pe Google nu se întâmplă, nici pe Waze.

Nicușor Dan: Poate că ei detectează un parc şi ştiu că nu aveţi voie cu maşina în parc.

Răzvan Dumitrescu: E vorba pe stradă.

Nicușor Dan: Altceva... poate că se referă la acea decizie potrivit căreia ar trebui să fie uniform în toată zona centrală. Ştiţi că în administrația precedentă, prin 2018-2019, s-a pus în discuţie o taxă de intrare în centrul oraşului, la care s-a renunţat. Nu a intrat niciodată în vigoare. Altceva nu există. Nu există vreo intenţie.

Răzvan Dumitrescu: Ar putea să existe disparat, pe anumite sectoare, fără ca Primăria Generală să ştie acest lucru?

Nicușor Dan: Sigur nu! Conform legii, Consiliul General este cel care stabileşte taxe, chiar dacă nu le încasează.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel