Intrarea României în Schengen. Se face "instrucție" în USR: Ce ar trebui să spună membrii partidului la tv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Deși, oficial, USR susține intrarea României în Spațiul Schengen, comunicatorii trimiși de partid la emisiunile TV ar fi primit o listă cu ceea ce trebuie să spună când apar la tv.

Oficial, linia partidului USR este pentru intrarea în Spațiul Schengen, comunicatorii trimiși de partid la emisiunile TV trebuie să spună: ”Da, vrem în Schengen, dar avem multă corupție și nu vom intra din cauza corupților care sunt la PNL și PSD și, de aceea, dacă nu intrăm, din această cauză nu intrăm”. Potrivit stiripesurse.ro, așa ar arăta indicațiile care se dau în USR. 

”Asta se numește în termeni expliciți sabotaj și trădare de țara. Iată ce au de gând useriștii să difuzeze în spațiul public în țară și la Bruxelles:

Punctaj Schengen USR

* Un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării (nu exista nici măcar o fărâma de discuție privind corupția ministrului MAI)

* De aceea Bode trebuie demis urgent

* Ne trebuie un ministru de Interne CREDIBIL și INTEGRU ca să nu ratăm Schengen (fraza este de-a dreptul machiavelica- exact in toiul negocierilor USR vrea sa dea muniție Olandei pe tema corupției pentru a justifica eventualul vot negativ de accedere in spațiul Shengen pentru România)

* Dacă cumva ratăm acest obiectiv este numai din cauza lui Iohannis și a clicii lui

(Minciună și ipocrizie specifică USR)

NU fugiți pe fente cu olandezii sunt de vină, sunt nasol, etc. Dacă se insistă foarte mult, de reamintit că partidul care se opune este din EPP (grupul popularilor în care e PNL). 

(Minciună grosolană, EPP susține necondiționat România pentru Shengen)

Întoarceți discuția la Bode, BMW-uri, corupție și necesitatea să plece, orice altceva ați fi întrebați (de ex. “Î: Dar e nevoie de un armistițiu, credeți că trebuie pace politică? R: E nevoie să nu mai avem un ministru de Interne corupt care cumpără mașini cu dedicație. Ne face enorm de mult rău ca țară, riscăm să ratăm Schengen din cauza sa)” a citat Silviu Mănăstire, secretar general adjunct al PNL, pe Facebook. 

Citește și:

Iohannis, despre integrarea în Spațiul Schengen: Am oferit posibilitatea unui corp de experți să verifice încă o dată

Președintele Klaus Iohannis a spus, vineri, că România îndeplinește din 2011 criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen.

„Noi îndeplinim din 2011 toate condițiile tehnice. Acel lucru a fost verificat. Între timp, suntem de facto parte într-o serie de programe și proceduri aferente Schengen și ne facem treaba foarte bine. Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, ea trebuie să existe și între noi. Părerea mea este că toate formatele care ne aduc împreună trebuie finalizate. Formatul Schengen permite circulația liberă a persoanelor și cred că este important și pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline”, a spus Klaus Iohannis.

„Este lucru cunoscut că, împreună cu noi, așteaptă și Bulgaria. Eu sunt convins că securitatea Europei și controlul asupra mișcărilor persoanelor care vin din afară ar fi mult îmbunătățit dacă România, Bulgaria și Croația ar fi cooptate în spațiul Schengen. Încă o dată: condițiile tehnice le îndeplinim! În aceste zile, am oferit posibilitatea unui corp de experți să vină să le verifice încă o dată, să fie convinsă toată lumea că sunt în regulă”, a declarat Klaus Iohannis de la Praga.

De asemenea, președintele a confirmat că premierul olandez Mark Rutte va veni săptămâna viitoare în România.

Victor Negrescu, PSD: Peste 40.000 de mesaje pentru aderarea României la spațiul Schengen au fost depuse la sediul Consiliului UE

“Am depus la sediul instituției care trebuie să ia decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, peste 40.000 de mesaje, scrise pe cărți poștale, venite din partea românilor, prin care se solicită un vot anul acesta pentru intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

Prin demersul nostru arătăm faptul că românii susțin acest deziderat național, că își asumă responsabilitățile legate de o posibilă apartenență la spațiul Schengen și că solicită din partea statelor membre un tratament egal, în așa fel încât România să fie cu adevărat integrată în Uniunea Europeană.

O eventuală amânare sau un vot negativ al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne din decembrie pot alimenta euroscepticismul, iar mesajele românilor preluate de colegii mei din PSD și PES activists România arată dorința acestora de a continua parcursul european al României prin accesul la spațiul Schengen.

Ne dorim ca mesajele românilor să fie auzite și ne bucurăm că am reușit să le transmitem direct liderilor europeni în speranța că cele scrise să-i convingă că românii merită în Schengen” a declarat vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel