Interviul cu procurorul Iaşinovschi, nedifuzat. Gușă: Altceva mi se pare cu adevărat mai tare / video
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cozmin Guşă, Bogdan Chirieac şi Val Vâlcu au discutat despre dezvăluirile procurorului Iaşinovschi despre ancheta legată de voturile de la Sectorul 1. 

„Eu cunoscând presiunile din mass-media românească, cum se fac, c-o fi fost interviu mai lung, că nu l-au mai dat pe TV dar l-au dat pe site-ul lor de la Ştirile Kanal D, dar totuşi procurorul ăsta a spus un lucru care, până acum, nu s-a discutat. Că fraudele au existat şi au existat în secţiile de votare.Noi până acum ziceam că sacii s-au adunat, s-au numărat... şi asta este fraudă, dar faptul că s-au sesizat fraude în secţiile de votare la ce se poate referi: că procesele verbale sunt falsificate în sensul în care ce s-a numărat la secţiile de votare, ce e în saci, nu corespunde cu procesul verbal. Pe modelul din 2009, de la Geoană, în care pe procesul verbal erau 1.800 de voturi Băsescu – 1.000 de voturi Geoană şi în sac era invers. (...) Eu zic că a făcut o mare dezvăluire”, a declarat Cozmin Guşă.

„Ce mi s-a părut cu adevărat mai tare decât interviul e cât de subţiri sunt principiile şi ce uşor se rup. Toată propaganda, site-uri arondate unei puteri a statului, ca să zic aşa, nu neapărat transparentă, nu au pomenit un cuvânt despre acest interviu. E noaptea minţii. Am încercat să văd, pe colo, pe colo... pur şi simplu nu au consemnat”, a intervenit Bogdan Chirieac.

„Dar nu asta e fascinant. Fascinant e că s-au coordonat. Unul ar fi putut spune 'hai să o dăm noi, o punem acolo undeva mai jos, pe pagina a 13-a'...”, a punctat Val Vâlcu.

„Deci informaţia că procurorul Iaşinovschi dezvăluie că au fost fraude la alegerile pentru Sectorul 1 nu a existat pentru un anumit public. E tulburător”, a mai spus Bogdan Chirieac.

VIDEO: 

Procurorul Sorin Iaşinovschi: Da, există fraudă la nivelul secţiilor!

Întrebat dacă se poate spune că a fost fraud la alegeri, procurorul Sorin Iaşinovschi a spus, clar, "Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!". 

Ulterior, procurorul a fost întrebat dacă s-ar putea vedea o răsturnare de situaţie în cazul rezultatului alegerilor, atât pentru postul de primar, cât şi pentru Consiliul Local. 

"Tot ce e posibil. Într-o anchetă poţi avea mereu o răsturnare de situaţie, şi în ultimul moment! Chiar când nu te aştepţi! Nu e exclus, dar nu ştiu dacă s-ar putea răsturna ierarhiile, pentru că am putea găsi fraudă de ambele părţi!", a mai spus procurorul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel