Data actualizării:
Data publicării:

Interviu nemaivăzut până acum: Navalnîi vorbea despre "oficiali corupți" din Londra care îl ajută pe Putin 

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Alexei Navalny i-a atacat la un moment dat pe "oficialii corupți" care locuiesc la Londra și care ar fi ajutat regimul lui Vladimir Putin să ascundă bani.  

Într-un interviu inedit obținut de Sky News, regretatul lider al opoziției ruse a vorbit despre speranța sa într-un viitor mai bun pentru țara sa - și despre riscurile pe care știa că și le asumă.

El a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat cu patru ani înainte de a muri într-o colonie penală la nord de Cercul Polar.

Considerat cel mai vocal critic al președintelui Putin, Navalnîi s-a prăbușit și nu și-a mai recăpătat cunoștința pe 16 februarie.

Interviul a fost realizat în februarie 2020 și se crede că a fost unul dintre ultimele pe care Navalnîi le-ar fi acordat.

În luna august a aceluiași an, el a fost otrăvit în timp ce se afla într-un zbor de întoarcere la Moscova.

Interviul amplu include speranțele sale pentru un viitor al Rusiei ca parte a Europei, siguranța sa personală și câteva cuvinte dure pentru Marea Britanie și pentru Occident atunci când a fost vorba de a-i lăsa pe asociații lui Putin să scape basma curată.

"Occidentul nu face absolut nimic, aș spune eu. Există câteva dansuri rituale, dar nu se întâmplă nimic cu adevărat"

"Occidentul nu face absolut nimic, aș spune eu. Există câteva dansuri rituale, dar nu se întâmplă nimic cu adevărat. De ce mai trăiesc oficialii corupți în Londra? Pentru că acești oficiali corupți hrănesc un număr mare de avocați londonezi minunați", a spus atunci Navalnîi.

"Acești oameni vor părea foarte civilizați, vom fi încântați să discutăm cu ei dacă se vor așeza lângă noi, vor purta cravată și maniere fine, și în același timp servesc interesele unor bandiți totali, complecși", a afirmat Navalnîi.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare din Marea Britanie, a adus un omagiu vieții lui Navalnîi, care a demascat corupția din Rusia.

Acesta a adăugat: "Marea Britanie a sancționat 2.000 de persoane, companii și grupuri numai în cadrul regimului nostru de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând în același timp direct elitele legate de Putin în Marea Britanie prin intermediul celulei de combatere a cleptocrației a Agenției Naționale pentru Criminalitate. Corupția și cleptocrația nu vor fi niciodată binevenite pe țărmurile noastre."

În cuvinte care au un ecou și mai puternic acum, după moartea sa în închisoare, Navalnîi adaugă: "Rusia este o țară europeană, toți oamenii care trăiesc aici vor să trăiască ca în Europa. Așa că sper că peste 10 ani, dacă mă veți intervieva din nou, voi putea să vă spun cum am reușit să depășim spălarea de bani".

Interviul, obținut de Sky News și difuzat în premieră, a fost filmat în cadrul unei serii de documentare care nu a fost difuzată, After The Fall, regizat de Matthew Thorne și produs de Andrew Duncan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel