INTERVIU cu o studentă. Ce se întâmplă, de fapt, în cămine. Intervine Poliția?! ”S-au trezit cu amendă”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Viața din căminele bucureștene a continuat și în pandemie, doar că mai restrânsă și cu mai multe reguli.

Am vorbit cu o studentă a Universității din București care este în anul 3 și stă la unul dintre căminele din Grozăvești. Ea vine din județul Ialomița și a locuit în acest campus din 2018. „Toamna trecută am revenit la cămin, în anul 2, și era foarte multă lume. Era distracție, auzeai lume, oamenii se plimbau pe holuri și prin campus, stăteau în grupuri”, mi-a povestit ea despre cum stăteau lucrurile înainte de pandemie.

În martie s-a închis țara, iar ea a fost forțată să plece

„În martie, toată lumea deja s-a speriat, foarte mulți au plecat acasă, aproximativ jumătate de campus s-a dus. Și eu am plecat, fiindcă răcisem, și am fost absolut obligată să plec. Căminul la propriu nu s-a închis, el a funcționat în continuare, a fost alegerea studenților de a pleca acasă”, a continuat studenta, explicându-mi apoi că plata pe lunile în care nu a locuit în camera sa de cămin a fost înjumătățită.

De ce a vrut să se întoarcă din toamna aceasta?

„Am înțeles din vara anului acesta că universitățile nu s-ar deschide fizic din toamnă, însă sunt aceleași cerințe, poate chiar mai mari decât atunci când activitatea se desfășura față-n față. Din păcate, acasă nu aveam mediul adecvat pentru orele online, am doi frați mai mici și ar fi trebuit să am grijă și de ei în paralel cu orele mele”, mi-a mai transmis tânăra.

În ciuda tuturor măsurilor, ea nu stă singură în cameră

„Chiar dacă e pandemia, îmi doream să stau în cameră cu o colegă. Acum, stau cu ea, suntem două pe două locuri. Nu prea e distanțare socială. Din ce am înțeles, s-a venit, s-au făcut măsurători, iar dacă era un metru între paturi, atunci se acceptau două persoane în cameră”, a continuat ea. „Totuși, mai sunt persoane care nu au mai venit la cămin, așa că s-a mai rămas câte unul sau e camera goală. În schimb, la baie funcționează toate cabinele de duș, toate toaletele. În weekend nu vine nimeni să facă curat, așa era și înainte, nu se face vreo dezinfectare sau ceva”.

Viața încă mai mișuna prin campus, dar ultimele măsuri au mai tăiat elanul tinerilor

„Când am venit, în octombrie, studenții se mai strângeau prin campus. Așa au fost până luni, încă se strângeau foarte mulți. În campus, la intrare în cămin, sunt canapele și se strânge lume cu muzică și toate cele. Avem și două terase în campus, dar una dintre ele nu mai este funcțională, dar se strânge lumea”, a mai transmis studenta Universității. „Când se adună un grup de prieteni, nu se poartă mască, doar că recent mai vine poliția din când în când și se trezește lumea cu amendă”.

Stilul de viață din cămin nu s-a schimbat drastic, mi-a mai explicat ea. Astfel, „viața se desfășoară în mod normal, nu este mare diferență. Din ce știu eu, nu a fost niciun caz în campus. Se spunea la început că, în cazul în care vor fi câteva cazuri și va crește numărul de studenți infectați, se va intra în carantină cu totul, pe cameră. Încă nu s-a întâmplat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel