Intervenție urgentă pentru salvarea unor persoane izolate într-o pădure din Nereju, Vrancea. ISU a emis RO-ALERT de vreme severă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU vrancea
Foto: ISU vrancea
Autoritățile intervin de urgență pentru salvarea mai multor persoane aflate în pericol la Nereju, în urma fenomenelor meteo periculoase. 

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea intervine cu patru echipaje și o autospecială de intervenție, o ambulanță SMURD, două bărci pneumatice, două autospeciale de primă intervenție și un autovehicul cu capacitate mărită de trecere după ce mai multe persoane au rămas izolate într-o zonă forestieră a comunei Nereju.

”Se încearcă să se ajungăe pe orice cale la persoane. Aerian nu se poate interveni din cauza condițiilor meteorologice. Până la  acest moment nu au fost semnalate probleme medicale. La acest moment, spre locul indicat, se deplasează terestru, din cauza căilor de acces impracticabile auto, patru pompieri, patru angajați Salvamont, SVSU Nereju și primarul comunei Nereju”, se arată într-un comunicat de presă. 

Muncitori refugiați într-un vagon 

Tot în localitatea Nereju se intervine pentru salvarea a 10 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă.

ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO ALERT pentru avertizarea populației, COD ROȘU pentru fenomene meteo periculoase, în zona de nord vest a județului.

CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO Ciclon în România. Bilanțul pagubelor, 18.06.2021, în intervalul 07.00 – 20.00

Recomandări pentru populație

- Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

- În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

- În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

CITEȘTE ȘI: COD ROSU  Ciclon în România. ANM, COD ROȘU până la miezul nopții - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel