"Intermittent fasting" sau "postul intermitent". Carmen Brumă: Nu este o cură de slăbire. Te poţi îngrăşa!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Carmen Bruma
Sursa foto: Facebook Carmen Bruma
Carmen Brumă a spus ce părere are despre postul intermitent, foarte cunoscut, în ultima perioadă, în rândul celor care vor să slăbească.

"Postul intermitent este un protocol alimentar, nu o metodă de slăbire. Poate fi integrat într-un proces de slăbire. Presupune alternarea perioadelor în care mănânci, cu perioade mai lungi în care nu mănânci, ci doar consumi lichide care nu conţin calorii - apă, cafea neîndulcită, ceai neîndulcit.

Nu este o cură de slăbire pentru că, la fel de bine, te poţi îngrăşa dacă, în perioadele în care poţi să mănânci, consumi foarte multe calorii. (....) Principalul beneficiu este procesul de autofagie celulară. Celulele noastre sănătoase le consumă pe cele mai puţin eficiente, rămăşiţele, toxinele. Astfel, are loc un proces de curăţenie generală. Organismul îşi dă un restart", a explicat Carmen Brumă, într-un clip video, pe canalul său de YouTbe.

"Cea mai populară variantă este cea în care opt ore mănânci, 16 ore posteşti. (...) Am experimentat mai multe variante şi, în momentul de față, cea mai eficientă variantă, pe termen lung, mi se pare cea în care ai o perioadă de post între 12 şi 16 ore", a mai spus aceasta.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel