Data publicării:

Interlopi din clanul Pian în vizorul autorităților. Razii în București după un incident violent într-o benzinărie

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,

Agenții de poliție din Capitală efectuează joi 16 percheziții în legătură cu un incident petrecut în luna august, când șapte indivizi au atacat cu obiecte tăioase doi bărbați într-o stație de alimentare din Giurgiu.    

”În această dimineaţă, în cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unităţilor de parchet competente, pun în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, tâlhărie, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, anunţă Poliţia Capitalei.

Oamenii legii din Serviciul pentru Grupuri Infracţionale Violente execută 16 mandate de percheziţie la domiciliu, într-o cauză penală iniţiată pentru infracţiuni de şantaj, agresiune sau alte acte de violenţă, distrugere și perturbarea ordinii și liniștii publice.

În acest cadru, agenții din Serviciul pentru Grupuri Infracţionale Violente au realizat acțiuni de investigație și operative, cu scopul de a aduna dovezi privind activitățile ilegale ale 12 indivizi, membri ai clanului Pian.

După ce cei doi bărbați s-au oprit la o benzinărie, cele șapte persoane, având asupra lor obiecte contondente, i-au atacat fizic cu bestialitate

Evenimentele s-au petrecut în noaptea de 16/17 august 2024, când un bărbat a incitat șapte persoane să urmărească alți doi bărbați, de la București până în județul Giurgiu.

După ce cei doi bărbați s-au oprit la o benzinărie, cele șapte persoane, având asupra lor obiecte contondente, i-au atacat fizic cu bestialitate. În același timp, ei au provocat o perturbare a ordinii și liniștii publice.

”După investigaţii amănunţite s-a mai stabilit că această agresiune a avut loc în urma unui conflict preexistent, generat de faptul că una dintre persoanele vătămate a achiziţionat, cu intenţia de a locui, un imobil în judeţul Ilfov, contrar înţelegerii anterioare pe care a avut-o cu trei dintre persoanele cercetate în acest dosar penal. Aceste fapte au avut drept scop determinarea persoanei vătămate să nu locuiască în respectivul imobil”, transmit poliţiştii.

Din casele interlopilor au fost ridicate arme albe, dar și alte bunuri care au fost indisponibilizate. Vor rămâne în posesia anchetatorilor care vor adăuga toate acestea la dosar ca probe.

În plus, agenții din Serviciul de Investigare a Criminalității execută un mandat de percheziție la o locuință din Capitală, la adresa unei persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de realizare a unor operațiuni financiare frauduloase (776 acte materiale) și acces neautorizat la un sistem informatic (920 acte materiale).

În cadrul acestei cauze penale, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 300.000 de euro, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel