Inteligența artificială face pace între giganții tech. Apple vrea Gemini pe Iphone-uri
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Potrivit unui raport de luni de la Bloomberg News, Apple (AAPL.O) se află în discuții pentru a integra motorul de inteligență artificială Gemini al Google în iPhone-uri, scrie Reuters.

În plus, Apple a avut recent discuții cu OpenAI, susținută de Microsoft (MSFT.O), și a luat în considerare utilizarea modelului său, a adăugat raportul.

Apple și Google sunt în negocieri active pentru a permite producătorului iPhone să licențieze Gemini pentru a alimenta unele funcții noi care vor veni în software-ul telefonului în acest an, a afirmat Bloomberg.

Potrivit raportului, Apple pregătește noi capacități ca parte a viitoarei sale versiuni iPhone iOS 18 bazate pe propriile sale modele AI, dar caută un partener pentru a alimenta funcțiile AI generative, inclusiv funcții pentru crearea de imagini și scrierea de eseuri bazate pe prompturi simple.

Cele două părți nu au decis încă termenii sau marcajele unui acord AI sau nu au finalizat modul în care acesta ar fi implementat, a scris Bloomberg, adăugând că este puțin probabil ca orice acord să fie anunțat până în iunie, când Apple își planifică să țină Conferința Anuală a Dezvoltatorilor la nivel mondial.

Ambele companii au un acord existent pentru ca Google să fie motorul de căutare implicit în browser-ul web Safari al Apple.

Apple, Google și OpenAI nu au răspuns imediat la o solicitare Reuters pentru un comentariu în afara orelor de program.

Apple a fost mai lentă în implementarea AI-ului generativ, care poate genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la prompturi scrise, decât rivalii Microsoft și Google, care le integrează în produsele lor.

Luna trecută, CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că compania are planuri de a dezvălui mai târziu în acest an mai multe despre ideile sale de a utiliza AI-ul generativ, adăugând că compania investește "în mod semnificativ" în această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel