Întârzieri și blocaje la Siret. MAE recomandă folosirea celorlalte frontiere
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
MAE anunță că sunt întârzieri și blocaje la Siret și recomandă folosirea celorlalte frontiere.

În contextul întârzierilor semnificative și al blocajului înregistrate la punctul de frontieră dintre Ucraina și România, PTF Porubne – PTF Siret, generate de fluxul foarte mare de persoane care doresc să părăsească teritoriul Ucrainei și de procedurile specifice de verificare a documentelor aplicate de către poliția de frontieră din această țară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, și celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo - PTF Halmeu ), precum și cele dintre Republica Moldova și România (PTF Lipcani – Rădăuți Prut, PTF Costești - PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leușeni - PTF Albița, PTF Cahul - PTF Oancea și PTF Giurgiulești - PTF Galați).

Aici, timpii de așteptare pentru ieșirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt mult mai reduși, transmite Mediafax.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro(https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev se trezesc pentru a treia dimineață cu explozii

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev se trezesc pentru a treia dimineață cu zgomotul exploziilor, pe măsură ce războiul ajunge în oraș. Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață.

Ultimele noutăți, conform CNN, citat de Mediafax:

- explozii au fost raportate în capitală sâmbătă dimineața, după zile de lupte grele la periferie, în timp ce trupele rusești au avansat spre oraș. Focuri de armă au fost auzite și în apropierea centrului orașului.

- într-un discurs național vineri seară, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a promis că ucrainenii vor rămâne și vor lupta pentru țara lor și a acuzat Rusia că a vizat infrastructura civilă.

- un purtător de cuvânt al lui Zelenski a declarat că președintele a acceptat o propunere rusă de a purta negocieri și că este pregătit să discute despre pace și încetarea focului

- sancțiunile se adună: SUA și Canada au anunțat vineri sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a ministrului rus de externe Lavrov, alăturându-se astfel Uniunii Europene și Marii Britanii.

Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață, conform NEXTA TV: Lutsk , Rivne, Lviv, Cherkasy, Uman și Kherson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel