Întâlniri speciale la FITS 2021, între personalități de marcă ale culturii românești și universale
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 25 aug, 17:40
WhatsApp
Foto: FITS
Mai multe conferințe speciale, între personalități ale culturii românești și universale, vor avea loc la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

"Secțiunea dedicată Conferințelor speciale din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de-a lungul mai multor zile, întâlniri esențiale între personalități de marcă ale culturii românești și universale.

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, este prezent la un eveniment al acestei secțiuni, în cadrul unei întâlniri care are tema „Icoană ca speranță a sufletului”.

Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf și dansator spaniol care participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile și care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităților.

Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11:00.Sâmbătă, 28 august, la ora 16:00, Părintele profesor Constantin Necula va susține conferința „Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exercițiu de admirație a lui Dumnezeu”, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului.

G Ad:

Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferințelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediții a FITS se va încheia în 29 august,ora 12:00, cu un dialog între Constantin Necula și Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Evenimentul îi are invitați speciali pe ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, și pe Constantin Chiriac, Președintele FITS șiDirectorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Întâlnirea cu tema „Icoană ca speranță a sufletului”, se va desfășura la Biserica Sf. Treime și Muzeul de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel.Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021,cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobilFITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu Uni Credit Bank", potrivit unui comunicat de presă transmis de FITS.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro