Urmărește emisiunea live
Întâlnirea de taină de la Cotroceni, la care a fost și judecătoarea CCR Mihaela Ciochină, la invitația lui Klaus Iohannis, acuză AUR. I-ar putea înceta mandatul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
AUR cere să fie efectuată o anchetă disciplinară, acuzând o judecătoare CCR că a fost invitată la Cotroceni, datorită expertizei sale. Magistrata este acuzată că a oferit consultații într-o ședință la care au participat și membrii PSD și PNL. 

AUR cere cercetarea disciplinară a judecătoarei CCR Mihaela Ciochină. Se merge până la ideea încetării mandatului: ”Considerăm că într-un an atât de important, în care vor avea loc cinci rânduri de alegeri politice, nu este permisă vulnerabilizarea activității Curții Constituționale care este garantul supremației Constituției în România și care trebuie să vegheze asupra alegerilor, motiv pentru care se impune încetarea mandatului de judecător al doamnei Mihaela Ciochină” arată cererea depusă de AUR. 

AUR acuză că judecătoarea a fost convocată de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, dând curs invitației. La ședință, ar fi participat și membri PSD - PNL, cel mai probabil discutându-se despre comasarea alegerilor, consideră deputatul Adrian Axinia. 

”Este inacceptabil ca puterea judecătorească şi puterea politică să se întâlnească şi să discute într-un an cu cinci rânduri de alegeri, într-un an foarte sensibil, într-un an în care credem că vor apărea numeroase iniţiative legislative antidemocratice şi anticonstituţionale. Vrem să ştim de la preşedintele CCR dacă a avut mandat de reprezentare la Palatul Cotroceni”, a transmis Axinia, care punctează că participarea membrilor CCR la ședințe politice este ”complet interzisă”. 

Solicitarea depusă semnalează că, dacă ar fi atacată comasarea alegerilor la CCR, acest subiect ar fi blocat, atât timp cât acolo se află, într-o poziție de decizie, judecătoarea invocată. ”Prin orice opinie exprimată aceasta a devenit incompatibilă să mai analizeze respectiva problemă” mai arată documentul consultat de DCNews. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel