Întâlnire Putin - Biden. Chirieac: Marea Neagră fierbe, ar putea fi o nouă Malta și lumea să fie împărțită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre culisele discuției care urmează să aibă loc între președintele SUA, Joe Biden, și omologul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3 și a vorbit despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin:

Ar putea să fie, eu nu spun că va fi, dar unii spun că ar putea să fie noua Malta. Atunci erau alți lideri, alți conducători, Uniunea Sovietică încă exista, acum urmaș este Federația Rusă. De asemenea, în Statele Unite atunci era George Bush sr., acum este Joe Biden. Totodată, Vladimir Putin deține puterea de 20 de ani și este vorba să rămână în funcție cel puțin încă 12 ani.

Cum s-a împărțit lumea atunci, acum s-ar putea împărți din nou. De data asta suntem în partea geografică bună, suntem în NATO, suntem în Uniunea Europeană, avem un parteneriat strategic cu SUA și sper ca securitatea țării noastre și zona de influență în care se află să rămână aceeași, adică zona occidentală. Cu bune, cu rele e mult mai bine în zona occidentală decât în orice altă zonă pe Planetă, cel puțin acum, la începutul secolului XXI“, a precizat analistul Bogdan Chirieac.

Marea provocare este China

„Așa cum stau lucrurile nu este exclus să fie o discuție tensionată, depinde cu ce mandat vine Joe Biden, depinde ce i-au spus consilierii lui Vladimir Putin. Nu e o întâlnire ușoară, Marea Neagră fierbe, dar cea mai mare problemă în acest moment o au Statele Unite ale Americii cu China. Sigur, și Ucraina preocupă mult Europa, SUA au fost ferme de partea Kievului, dar adevărata provocare este dată de China care, spre deosebire de Rusia, are și forța economică necesară pe baza căreia să-și creeze o forță militară impresionantă cu care să-și promoveze interesele mondiale. Dincolo de asta, produsele din China au invadat lumea, e o provocare“, a conchis analistul de politică externă.

În luna martie, Biden l-a făcut „criminal“ pe Putin

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emisiunii ”Good morning, America”.

Întrebat de prezentatorul emisiunii ”Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: ”Veți vedea curând”. 

De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da”. 

În același timp, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, ”există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care ”Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear (citește continuarea AICI). 

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Întâlnire Biden - Putin. H.D. Hartmann: Joe Biden cred că își va înghiți puțin limba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel